Skip to content

We zitten midden in de korte winterstop, maar het spelersbeleid van voetbalclubs is niet in de vriezer geparkeerd. Erg spraakmakende transfers zijn er vooralsnog niet in de Nederlandse Eredivisie, maar toch gebeurt er wel iets bij PSV, Ajax en Feyenoord.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De koploper heeft natuurlijk weinig redenen om de selectie overhoop te halen en daarom heeft PSV alleen Laros Duarte uitgeleend aan Sparta. Trainer Mark van Bommel kan de middenvelder makkelijk missen en voor de 21-jarige Duarte zelf (een basiskracht in de eerste seizoenshelft van Jong PSV in de eerste divisie) is het nuttig om ook eens om zich heen te kijken.

Ajax leent uit, verhuurt en verkoopt

Bij Ajax is er iets meer gebeurd dan bij de rivalen uit Eindhoven. Azor Matusiwa is verhuurd aan De Graafschap en daar kijkt verder niemand van op of om. De 20-jarige Nederlander met Angolese roots kwam in mei 2018 voor het eerst en het laatst voor in de opstelling van Ajax 1 en dit seizoen is hij door een blessure ook uit beeld geraakt bij Jong Ajax.

Voor Kaj Sierhuis lijkt er een einde te komen van zijn verblijf bij de Amsterdammers. De aanvaller wordt uitgeleend aan FC Groningen, maar een terugkeer gaat wellicht niet plaatsvinden, want in het contract is ook een optie tot koop opgenomen. Daar stemt Ajax uiteraard alleen maar mee in als ze oordelen dat de 20-jarige aanvaller niet de potentie heeft om een basiskracht te worden.

Comeback Mateo Cassierra bij Ajax

En dat hangt uiteraard samen met de comeback van Mateo Cassierra, de Colombiaanse aanvaller die juist de afgelopen maanden was gestald bij Groningen. In 555 speelminuten maakte hij een goaltje, geen opzienbarende prestatie, al is er de kanttekening dat de ploeg erg stroef draaide.

Transfers Feyenoord

Bij Feyenoord is het tot nu toe stil wat betreft inkomende en uitgaande spelers. Volgens Voetbal International staat er wel iets te gebeuren. Er is budget voor transfers, maar het is wat krapper wat betreft salarisbudget. Dus er moeten eerst wat jongens weggaan, zij het op huurbasis of permanente basis, voordat aankopen worden gedaan.

En als helder wordt dat pakweg Robin van Persie er echt na dit seizoen mee ophoudt, dan kan en moet er natuurlijk ook wat gebeuren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Back To Top