Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Tottenham Hotspur – Ajax, de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League. De Amsterdammers stapten in volle sterkte op het vliegtuig, de thuisploeg mist een behoorlijk aantal sleutelspelers.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Tottenham Hotspur – Ajax Champions League

Momentum. Dat is vaak een belangrijke term in de sport en in het voetbal. Noem het vorm, noem het flow, noem het geluk. Maar dat momentum ligt momenteel eerder bij Ajax dan bij de Spurs. De Londenaren zijn in eigen land, in de Premier League, verwikkeld in een heftige strijd om een ticket voor de Champions League van komend seizoen. Dat lijkt te lukken, maar het gaat moeizaam: de ploeg waarin zoveel ex-Ajacieden spelen verloor drie van de vorige zes speelronden.

Bij Spurs o.a. geen Harry Kane

Dat hangt samen met de personele problemen. Topscorer Harry Kane, zijn vaste alternatief Heung-Min Son, middenvelder Serge Aurier en defensieve middenvelder Harry Winks ontbreken sowieso. Op Aurier na behoren zij tot de zeven spelers met dit voetbalseizoen de meeste minuten in het miljoenenbal voor de Spurs. Een flinke aderlating dus. En het meedoen van Erik Lamela, Moussa Sissoko en Jan Vertonghen is op de ochtend voor de wedstrijd nog onzeker. Het is een flinke opeenstapeling, terwijl bij Ajax helemaal niemand van naam ontbreekt.

Ajax op zijn best

Daar komt nog bij dat de Spurs afgelopen weekend in actie kwamen in eigen land (en met 1-0 verloren van West Ham), terwijl Ajax een week rust kreeg dankzij een programmaverschuiving van de KNVB. De Nederlandse koploper blijft ondertussen zijn Eredivisie wedstrijden winnen, heeft ook nog kans op de nationale beker (zondag tegen Willem II) en toonde zich in Europese uitwedstrijden tegen onder meer Bayern München, Real Madrid en Juventus van zijn beste kant.

Ook B-team Tottenham uitstekend

Niet eerder kwam een club in de halve finale van de Champions League terecht nadat het eerst drie kwalificatieronden speelde. Ajax heeft het geflikt. Maar ondanks het weekje rust geldt ook voor Ajax dat het voetbalseizoen nu wel erg lang en slopend is – de nek-aan-nek-race met PSV zorgt ook voor de nodige spanning en intensiteit. Ook een soort B-team van de Spurs is een lastige klip om te omzeilen, want het is nu eenmaal een feit dat de B-keus van een Engelse topper nog steeds tot de A-keus van een Nederlandse club zou behoren.

Het punt is natuurlijk wel dat de Spurs nu een deel van hun automatismen kwijt zijn, terwijl Ajax tegen een onwennige tegenstander met zijn soepele positiespel ruimtes zal weten te vinden.

Winnaar Tottenham – Ajax voorspellen

Wedden? Tottenham Hotspur is bij de bookmakers favoriet met een quotering van 2.38, gelijkspel noteert 3.35 en gokken op winst Ajax levert je 3.20 x je inleg op. We tippen dat beide teams gaan scoren op 1.74.

Back To Top