Ga naar hoofdinhoud
Programma feyenoord seizoen 2016/17 2016 VI Images

Afgelopen weekend lag de Eredivisie stil vanwege de bekerfinale: Feyenoord heeft zondag beslag gelegd op de KNVB Beker door in eigen huis met 2-1 te winnen van FC Utrecht. De Rotterdamse ploeg fleurt daarmee een wisselvallig seizoen op. Het is de twaalfde keer dat de beker in De Kuip kan worden bijgestald. De laatste keer dat Feyenoord de nationale beker won was in 2008.

Feyenoord winnaar KNVB Beker

In de eerste helft liet FC Utrecht de bal aan de thuisploeg, in de hoop om via een snelle omschakeling wat te forceren. De eerste doelpoging was voor Feyenoord, dat in de dertiende minuut via Michiel Kramer een levensgrote kans kreeg. De spits hoefde alleen doelman Filip Bednarek nog te verschalken en wipte de bal ook over de Pool heen. Die rolde vervolgens echter naast.

Vlak voor rust viel de 1-0 en tot genoegen van de fans had hun held Dirk Kuyt daar een grote rol in. De teruggekeerde nummer tien gaf vanaf de rechterflank een lekkere slinger aan de bal, waarna Kramer er alleen nog zijn hoofd tegenaan hoefde te knikken. De bal verdween in de linkerhoek.

Eljero Elia scoort winnende doelpunt

Na de rust maakte Utrecht de gelijkmaker via aan vrije trap. De inzet van Barazite viel toevallig voor de voeten van Ramon Leeuwin en hij wist goalie in de 51e minuut Kenneth Vermeer te verschalken, ook in de linkerhoek. Eljero Elia zorgde een kwartier later voor wat de beslissing bleek te zijn. De voormalige international scheerde langs de linkerflank en had na een kapbeweging de ruimte om uit te halen. Via de paal en daarna de rug van Bednarek werd FC Utrecht geveld.

Voor Giovanni van Bronkchorst was het de eerste prijs als trainer. “Mijn team zien genieten en een tastbare prijs zien ophalen is het mooiste moment van dit seizoen voor mij”, aldus Gio.

Eredivisie nieuws: PEC Zwolle i.s.m. Juventus

De Italiaanse gigant Juventus heeft een opmerkelijke collaborateur gestrikt: PEC Zwolle. De Oude Dame bulkt van de contractspelers en wil niet dat de mannen die buiten de selectie voor de Serie A vallen, geen speelminuten maken. Er zullen vermoedelijk een paar krachten bij PEC worden gestald. Dit jaar speelt Ouasim Bouy al op huurbasis bij de Zwollenaren.

Energiedirect sponsort PSV voor 6 miljoen

Philips zal van de voorkant van het PSV-shirt verdwijnen. Energiedirect komt daarvoor in de plaats. De energieleverancier betaalt zes miljoen per jaar. Philips zal met zijn logo nog wel op de rug prijken. De Brabantse club verdient nu minder aan de shirtsponsoring dan Ajax, die recent een deal sloot met provider Ziggo.

Back To Top