Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen Eredivise Feyenoord winnaar voorspellingen goksites Getty

Het kampioensfeest wordt snel een vage herinnering en fans van Feyenoord krabben zich achter de oren: wat is er mis met hun geliefde club? De nederlagen volgen elkaar rap op. Oke, twee daarvan vonden plaats in de Champions League, maar ook PSV en zelfs NAC (als gasten!) waren te sterk voor de Rotterdammers.

Het seizoen begon vol pracht en glans: de eerste vier competitiewedstrijden leverden de maximale buit op van twaalf punten. Over het vertoonde niveau, de mate van dominantie of consistentie hoefde geen debat plaats te vinden, want zolang de punten binnen stromen is alles goed. Bovendien moeten ook de fanatiekste Kuipbezoekers erkennen dat de titel niet binnen werd gesleept op basis van galavoorstellingen, maar door sporadische, slim geplaatste aanvalsgolven, vaak in de tweede helft.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Karim El Ahmadi wijst schuldigen aan

Maar nu staat er een bedroevende reeks van vier nederlagen in de laatste vijf duels op het palmares van de landskampioen. De 0-4 tegen Man City en 3-1 tegen Napoli wrijven zand in de wonden en tonen aan dat de ploeg na het gloriejaar niet is doorgegroeid. Dat werkt demotiverend en dat besef kan nog tot veel meer puntverlies lijden.

Karim El Ahmadi, vorig seizoen uitgeroepen tot beste eredivisiespeler, legt de schuld bij de jonge, onervaren krachten in de selectie. Hij noemt de wijze van verdedigen tegen de Italianen ‘naief’ en foetert verder: “Talenten hebben is leuk en aardig, maar in de Champions League moet je er gewoon staan. Dit is zo frustrerend.”

Feyenoord onthutsend zwak

Clubicoon Willem van Hanegem is nooit een man voor polonaises geweest en ook hij is de euforie van vier maanden geleden totaal kwijt. “Op basis van wat Feyenoord liet zien tegen NAC, zou Swift-trainer Bart Logchies toch eigenlijk best kunnen concluderen dat er iets mogelijk is?”, zegt hij doelend op het bekertreffen tegen de amateurs op 25 oktober.

Journalisten omschrijven het spel van de club als “slordig en inspiratieloos”, “onthutsend zwak” en “in verval”. Trouw vraagt zich af of Feyenoord wel kan zonder “het ethos van Kuijt”, oftewel de werklust van de gepensioneerde Dirk Kuijt. De Volkskrant noemt hem de “wakkerschudder”, zonder wie de ploeg het nu op 90 procent denkt te kunnen redden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Feyenoord voorspellingen

Zondag krijgt Feyenoord het weer niet makkelijk, uit tegen AZ. De Alkmaarders staan bij de goksites op 3.05 voor de winst, gelijkspel noteert 3.40 en winst Feyenoord levert je 2.25 per ingezette euro op. We tippen een zwaarbevochten zege zoals 0-1 op 10.50. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top