Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Trencin Europa League voorronde winnen voorspellen Getty

Feyenoord – Trencin Europa League voorronde. Vanavond vanaf 20:30 uur speelt Feyenoord in zijn Kuip tegen Trencin. De Rotterdammers hebben na de zware 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd een behoorlijke dosis magie en geluk nodig tegen de bescheiden Slowaken. Het gevreesde c-woord zoemt al rond en de vermoedelijke uitschakeling in deze derde voorronde van de Europa League zal het crisisgevoel alleen maar versterken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord – Trencin

Tien jaar geleden speelde Trencin in de tweede divisie van Slowakije. Sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2011 ging het snel met de club uit het westen van het land. Het ging van vijf naar drie en twee, tot in 2015 de eerste landstitel werd behaald. Na de prolongatie in 2016 kwam er echter een terugval: vierde en vijfde.

In Europa heeft Trencin zich nog nooit weten te plaatsen voor een hoofdtoernooi. Vorig jaar werd voor het eerst de play-off bereikt, oftewel de vierde en laatste ronde, maar het ging mis tegen Rapid Wien. Overigens was in de laatste drie seizoenen een Antilliaan de clubtopscorer: eerst Gino van Kessel, daarna twee keer op rij Rangelo Janga. Beide spelers zijn inmiddels vertrokken, maar de Nederlanders Joey Sleegers, Desley Ubbink en Philippe van Arnhem zijn er nog wel bij. Sleegers stond vorige week in de basis.

Controle Feyenoord ontbreekt

Die 4-0 was zo erbarmelijk als de cijfers aangeven. Trencin dwong zestien doelpogingen af, waarvan negen tussen de palen werden gemikt. Feyenoord moest het doen met 10 schoten waarvan de helft zuiver. Afgelopen weekend in de Eredivisie kwam er nog eens een 2-0 domper uit tegen promovendus De Graafschap bovenop. Een iets te ruime uitslag, dat wel, maar Feyenoord had simpelweg niet de controle die het over dit soort tegenstanders hoort te hebben.

Robin van Persie en co

Ook Trencin valt in de categorie ‘daar hoort Feyenoord van te winnen’. Maar met een nadelige marge van vier goals aan de broek voelt het aan alsof er eigenlijk toch al niets meer te winnen is. De mannen die ervaring hebben op het allerhoogste niveau zullen het nu moeten laten zien: Robin van Persie (59 duels in de Champions League), Nicolai Jorgensen (twaalf en 23 in de Europa League) en huurling Jordy Clasie (38 duels in de Premier League).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Feyenoord – Trencin

Feyenoord staat voor winst op een verbazingwekkend lage 1.20, gelijkspel levert je 6.00 per ingezette euro op en winst van Trencin 10.00. Gezien de kwetsbaarheden achterin en de noodzaak om naar voren te trekken ligt het voor de hand dat beide teams gaan scoren. Dat noteert 1.95  bij bookmaker Mr Green.

Back To Top