Ga naar hoofdinhoud
Willem II - PEC Zwolle Eredivisie Getty

Zondag om 12:30 uur trappen Willem II en PEC Zwolle in Tilburg af voor hun 26e wedstrijd in dit eredivisieseizoen. Willem II staat negende met 29 punten en de Zwollenaren staan dertiende met 27 punten.

Beide clubs kachelen de afgelopen weken lekker door en behaalden uit de laatste zes speelronden tien punten. Al te veel kunnen ze echter niet meer bereiken, want de top zeven, die recht geeft op Europese tickets, lijkt onhaalbaar. Anderzijds is de degradatiezone inmiddels ook op veilige afstand gezet.

Willem II – PEC Zwolle

PEC heeft de afgelopen jaren meer succes geboekt dan de Tilburgers en dat vertaalt zich in de onderlinge resultaten. PEC Zwolle won liefst vijf van de laatste zes confrontaties en Willem II nul. In eigen huis deed Willem II het beter met drie zeges bij de laatste zes bezoekjes van PEC Zwolle, al zitten er in die reeks ook nog twee verjaarde duels uit het vorige decennium. Veel goals leverden deze duels in het recente verleden niet op: tien goals in de laatste zes duels.

De griepgolf heeft ook in Tilburg en Zwolle toegeslagen. Bij Willem II is Spanjaard Fran Sol geveld door griep, terwijl Pele van Anholt met knieklachten kampt. Darryl Lachman verscheen dinsdag wel op het trainingsveld, maar hij brak de sessie af omdat hij zich niet lekker voelde. Al met al werkten maar zestien veldspelers die training tot de finish af.

Absenten door blessures en griep

Bij PEC is de griepgolf veel heftiger, want Ted van de Pavert, Queensy Menig, Hervin Ongenda en Wouter Marinus ontbraken dinsdag op het grasveld. Of ze op tijd herstellen valt nu nog niet te zeggen. Ouasim Bouy en Nicolai Brock-Madsen hebben lichte spierblessures en kunnen vermoedelijk wel meedoen.

Willem II moet hopen dat Sol de kicksen onder kan binden, want hij is de clubtopscorer met negen stuks. Hij en Falkenburg staan samen op dertien treffers. Bij Zwolle wordt de productie meer verspreid, al staan Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig samen toch ook op twaalf stuks. Maar een man om in aanvallende zin ook in de gaten te houden is geen aanvaller, maar de pas 21-jarige verdedigende middenvelder Django Warmerdam van PEC. Hij onderneemt van deze twee selectie de meeste dribbels.

Voorspellingen Willem II – PEC Zwolle

De bookmakers zien geen heldere favoriet en zetten winst Willem II op 2.25, gelijkspel op 3.25 en PEC Zwolle op 3.20. We tippen ‘gelijkspel of winst van PEC Zwolle’ op 1.65. Lees ook: wedden op eredivisie.

Back To Top