Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Twente - NAC Breda: weinig motivatie Getty

Vandaag om 20:00 uur speelt Willem II tegen NAC. Het is een strijd in de kelder van de Eredivisie. De thuisploeg uit Tilburg staat veertiende met veertien punten uit veertien speelronden. De gasten uit Breda staan daar direct onder geparkeerd met twaalf punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Willem II – NAC

Het spook van de degradatie, of in elk geval de degradatiezone, waart over de Brabantse velden van dit duo. Drie punten zouden zeer welkom zijn om in elk geval tijdelijk afstand te nemen van de huidige onderste drie van de ranglijst.

En wat recente vorm betreft lijken ze zich langzaam uit de penarie te werken. NAC haalde uit de vorige zes competitiewedstrijden vijf punten, geen vetpot maar wel meer dan Roda en Twente. En Willem II haalde er acht, bovendien met een bemoedigend doelsaldo van nul. Hou dat vol en dan zijn er geen zorgen.

Brabantse derby

Dit is een Brabantse derby en die kunnen mooie taferelen opwekken, maar soms ook het slechtste uit de supporters naar boven brengen. Daarom heeft Willem II besloten om tot een kwartier voor aanvang bier te schenken, waarna de tap resoluut dicht wordt gedraaid. Pas na afloop van het duel gaat het gouden vocht weer vloeien. Zelf alcohol meenemen is verboden. De vraag is nu, voor welke supportersschare wordt de match het meest ontnuchterend?

De recente ontmoetingen geven weinig richting aan de voorspellingen. Beide clubs wonnen twee van de laatste zes confrontaties. Het totale doelsaldo over die periode is 7-9. En in Tilburg deed Willem II het net wat zwakker met twee zeges tegen drie nederlagen (saldo 9-9). De 21 gele kaarten in die zes matches vallen nog best mee.

Desnoods oneerlijk winnen

Stijn Vreven, trainer van NAC, vindt het geen probleem als zijn mannen wat smeriger optreden. “Ik zeg vaak: Er is hier maar één dief, één gangster, en dat is de trainer zelf. Ik ben de enige die toegeeft dat ik weleens oneerlijk wil winnen”, aldus Vreven. Ook spreekt hij zich uit over de leeftijd van zijn groep: “We zijn jonge veulens die het moeten opnemen tegen volwassen racepaarden, dat is lastig”.

De gemiddelde leeftijd van de vermoedelijke elf starters van NAC is 22,4, inderdaad lager dan de 25,3 van Willem II. En ze zijn veel onzuiverder in het benutten van doelpogingen: 11,6 procent tegenover 17,9 procent bij de Tilburgers.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen

Wedden op Eredivisie wedstrijden? Winst voor Willem II staat bij bookmaker Mr Green op 1.98, gelijkspel op 3.50 en winst van NAC op 3.65.We tippen een kleine zege van de thuisploeg, 1-0 noteert 8.00 en 2-1 8.50. De 1.76 op de meeste kaarten voor NAC is  interessant om op te nemen in een combi weddenschap.

Back To Top