Ga naar hoofdinhoud
Willem II - FC Groningen: overwinning nodig voor afstand degradatiezone

Zaterdag om 18:30 uur krijgt Willem II in Tilburg bezoek van FC Groningen. De clubs staan na tien duels in de eredivisie op de plekken dertien en zeventien, met een onderling verschil van slechts twee punten. Een zege is dus hard nodig om te proberen afstand te nemen van de degradatiezone.

Willem II – FC Groningen

De Groningers lijken al een sprintje naar veilige haven ingezet te hebben. Uit de vorige zes speelronden behaalden de noorderlingen acht punten en als dat tempo wordt volgehouden, zal het degradatiespook snel worden verdreven. Maar voor Willem II lijken de problemen pas te zijn begonnen, want zij behaalden in dezelfde periode drie puntjes en wonnen geen enkele keer.

Prioriteit voor beide verenigingen moet zijn om het thuisvoordeel beter uit te buiten. Willem II heeft na vijf optredens in eigen huis slechts twee punten verzameld, Groningen doet het met vijf punten uit zes ook ondermaats. De eerste voorwaarde om je te handhaven in een competitie is om in eigen huis een muur op te trekken en vaker niet dan wel te verliezen. Daarin falen ze momenteel.

De Tilburgers verloren zelfs acht van de laatste tien thuiswedstrijden in de competitie, als we het staartje van vorig seizoen meerekenen. Daarnaast lukte het in vijf van de laatste zeven keer niet om te scoren. Groningen kan gewapend met die kennis misschien wat meer voorwaartse risico’s nemen. Bovendien heeft Groningen nul van de negen vorige confrontaties met Willem II verloren.

Vier van de zes meest recente onderlinge duels leverden drie punten op voor Groningen, terwijl Willem II dus geen enkele keer won. Wel won de ploeg twee van de laatste zes thuiswedstrijden tegen Grunnen, maar Groningen won er zelfs drie en heeft met 8-11 ook het betere doelsaldo over die periode.

Willem II is in de beker al uitgeschakeld door Ajax en voor Groningen ging het deze week ook mis. Utrecht zorgde voor een einde aan het bekeravontuur. Een positieve uitleg van deze vroege eliminaties is dat de focus nu geheel kan liggen op handhaving in de competitie.

Wedden op Willem II – Groningen

Winst van Willem II staat op @2.18 bij bookmaker 888sport, gelijkspel op @3.50 en winst van Groningen op @3.25. Het is nog vroeg in de competitie maar er hangt toch al een alles of niets sfeertje rond dit affiche, Daarom tippen we dat beide teams gaan scoren op @1.72.

Back To Top