Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Transfers winterstop PSV? Getty

Landskampioen PSV kan niet klagen over het begin van het nieuwe Eredivisie seizoen. De Brabanders hebben vooralsnog nu al Ajax afgeschud en wonnen de onderlinge wedstrijd tegen de enige serieuze concurrent met 3-0. De kans lijkt groot dat PSV over twee maanden de winterstop ingaat als leider van de competitie. Maar hoe komt de Eindhovense club daar uit?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfers Eredivisie

Het is de vloek van topclubs in een wat minder grote competitie dat ze tussen wal en schip zitten. Spelers die niet naar behoren presteren zijn lastig door te verkopen: hun salaris is te hoog om door kleinere clubs opgevangen te worden, hun reputatie is te gedeukt om ze aan grotere te slijten.

PSV wil spelers behouden

En spelers die wel positief opvallen, die worden binnen de kortste keren door het grote geld naar Engeland, Spanje, Italië, Duitsland of Frankrijk gelokt. John de Jong, onlangs definitief aangesteld als technisch manager bij PSV, weet hoe het werkt. “Je weet dat je op dit podium interesse wekt. Nu ook met het Nederlands elftal, wordt er gekeken naar onze spelers”, zo zegt hij realistisch. In de net afgeronde interlandperiode waren Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Luuk de Jong van PSV opgenomen.

De Jong is er niet happig op om de sterkhouders van het huidige succesteam te verkopen, hoe fijn dat ook zou zijn voor de penningmeester. Daarom ook worden de onderhandelingen geopend met Pablo Rosario, Jorrit Hendrix en Donyell Malen om hun contracten te verlengen. Die lopen bij deze drie in 2020 af.

Knauw in de clubtrouw

Het zou zonde zijn als pakweg Dumfries en Bergwijn nu alweer vertrekken uit de Eredivisie. Uit onderzoek van magazine VI blijkt dat er twee jaar terug een flinke knauw kwam in de clubtrouw bij eredivisiespelers. Het jaar daarvoor werd 74 minuten van de totale competitieminuten gemaakt door spelers die ook het seizoen daarvoor voor dezelfde club speelden. Van 2016 op 2017 viel dat ineens terug naar 60 procent.

Oplossing is er nog niet

Als de draaideur van de Eredivisie zo snel blijft ratelen en constant spelers opneemt en uitspuwt, kan een club nooit aan een echt team bouwen. Het gevolg: te weinig weerstand in eigen land, nog meer flaters in de Europese competities. Maar een oplossing is niet voorhanden zolang de Eredivisie niet kan wedijveren qua salarissen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Dit weekend treft PSV in eigen huis PEC Zwolle. Een goal van Bergwijn noteert 1.95 en een eventueel doelpunt van Dumfries levert je 6.10 x je inleg op.

Back To Top