Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie - Wat is er toch mis bij PEC Zwolle? John van 't Schip baalt Getty

PEC Zwolle, Eredivisie. Vijf gespeeld, drie punten. Het zijn niet de cijfers die je verwacht bij een club die naar eigen woorden bezig is met het inzetten van de aanval op de Nederlandse subtop. Of bedoelen ze de subtop van de eerste divisie? Want PEC Zwolle lijkt hard op weg om een treetje af te dalen op de voetballadder.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Europees voetbal voor PEC Zwolle?

Het lijkt alsof de beleidsmakers van de club uit Overijssel totaal is vergeten dat het in het Eredivisie seizoen 2017-2018 een inktzwarte tweede helft meemaakte. Ondanks dat PEC in die tweede reeks van zeventien speelronden er niets van bakte, stelden ze in de zomer doodleuk persverklaringen op, waarin wordt gesproken van eens in de twee jaar Europees voetbal bereiken.

Tweede seizoenshelft 2017 rampzalig

Laten we om ieders geheugen op te frissen teruggaan naar 21 december 2017. Daags voor Kerstmis stond PEC Zwolle keurig op plek vier van de Eredivisie ranglijst met 33 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van +9. Wat bleef nog over van die onverwachte positie? Na 34 speelronden had PEC 44 punten en een saldo van -12. Kortom, in de tweede seizoenshelft werden slechts elf punten gepakt. Alleen degradant FC Twente deed het slechter en alleen Sparta had in die periode een even duister doelsaldo van -21.

PEC Zwolle in moeras van ellende

En hier zijn we dan medio september, met alleen een zege tegen FC Groningen (0-1) als magere strohalm in een moeras van ellende. Voorzitter Adriaan Visser verlangt juist naar stabiliteit en is bezig met een toekomstplan. “Zit het mee, dan spelen we voor Europees voetbal; zit het tegen, dan vecht je tegen degradatie”, zo schetste hij zijn angstbeeld, dat hij met de investeringen tegen wil gaan. Daarom staat trainer John van ’t Schip volgens hem niet ter discussie.

John van ’t Schip en Rick Dekker balen

Maar die kan ook niet langer positieve praatjes ophouden. “We waren gewoon niet goed, in alle opzichten. Als we de bal hadden waren we niet herkenbaar”, zo klaagde hij na de 0-2 domper thuis tegen Vitesse van afgelopen weekend. Middenvelder Rick Dekker luidt de noodklok: “De warming-up zag er al niet uit en de eerste helft was verschrikkelijk. Het zag er niet uit”, zo foetert hij. “We kregen twee klotegoals tegen, het sloeg echt nergens op.”

Het is dus erg gezellig momenteel in Zwolle, dat het komend weekend uit mag proberen tegen een ploeg die wel positief verrast: promovendus en debutant FC Emmen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen FC Emmen – PEC Zwolle

Wedden op Eredivisie? Ondanks alles noteren de bookmakers PEC als lichte favoriet tegen Emmen. Gokken op een zege levert je 2.50 x je inleg op tegen 2.80 voor Emmen. De ‘beide teams scoren’ weddenschap met de quotering van 1.49 lijkt een veilige optie.

Back To Top