Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspelling Feyenoord kampioen wedden Getty

Waarom heeft Van Bronckhorst nog niet bijgetekend bij Feyenoord? Gio zelf wil het, de technisch directeur wil het. Spelbreker is de raad van commissarissen. Zij willen iets meer zekerheid voordat ze een nieuwe overeenkomst uit de printer laten rollen.

Bouwen bij Feyenoord

De 41-jarige trainer en ex-speler van Feyenoord trad anderhalf jaar geleden aan bij Feyenoord en functioneert toch naar ieders tevredenheid. Hij volgde destijds de ontslagen Fred Rutten op en moest eerst de stofkam door de selectie halen. Inmiddels is iedereen vertrokken die niet in Gio’s visie past en heeft hij een paar nieuwe krachten kunnen halen. Kortom, de tijd is gekomen om te bouwen.

Maar de commissarissen zijn nog niet het desastreuze begin van 2016 vergeten, toen De Stadionploeg via zeven nederlagen op rij afhaakte in de titelstrijd en ook een tijdje moest vrezen voor plek drie. De Raad zal vermoedelijk eerst willen pijlen hoe Feyenoord dit keer door de winterstop heen komt. Toen krabbelde de club via inmenging van Dick Advocaat weer op, dus nu zal Gio het op eigen kracht moeten bewijzen.

Geen goalbonus in de Eredivisie

Wie onder contract staat bij een club in de Eredivisie, zal met Kerst geen droog brood hoeven eten. Het gemiddelde salaris is 266 duizend euro per jaar. Vergeleken met de topcompetities van Europa een schijntje, maar vergeleken met toch veel zwaardere (en belangrijkere) banen een onverdedigbare luxe. Vreemd genoeg lijken goalbonussen in de Nederlandse contracten te ontbreken.

De website Football Leaks brengt al geruime tijd vertrouwelijke informatie naar buiten. Dit keer zijn bonusregelingen uit de Engelse en Turkse competitie geopenbaard. Robin van Persie blijkt bijvoorbeeld 20.000 euro te krijgen als hij minstens een helft per duel heeft gespeeld. En Virgil van Dijk van Southampton krijgt duizend euro per goal, die hij als verdediger overigens zelden opstrijkt.

Individuele beloningen schadelijk

En in Nederland? Toon Gerbrands, directeur van PSV, concludeert: “ In de vijftien jaar dat ik actief ben in het betaald voetbal heb ik nog nooit zo’n clausule in een contract gezien.” Hij vindt dat individuele beloningen schadelijk zijn voor het teambelang.

Ook Danny Hesp van spelersvakbond VVCS meent dat spelers in de Eredivisie niet zulke individuele geldelijke beloningen krijgen. “In het buitenland onderhandelen clubs en zaakwaarnemers tot ze er bij neervallen.” Wel komt het voor dat in contracten wordt opgenomen, dat een voetballer bij een uitgaande transfer een deel van het bedrag opstrijkt.

Inzetten op Eredivisie

Wat doet Sparta komend weekend en haalt AZ een punt in de wedstrijden tegen Feyenoord? Win met je Eredivisie voorspelling! Odds gelijkspel AZ – Feyenoord 3.65 bij 888Sport. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top