Ga naar hoofdinhoud
VVV-Venlo – Heracles Almelo Eredivisie goksites Getty

Het smoesje van niet op kunstgras kunnen spelen, gaat in deze wedstrijd niet op. VVV-Venlo en Heracles Almelo hebben het allebei. Dus gaat het om de kwaliteit.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

VVV-Venlo – Heracles Almelo: herstellen

De resultaten van deze twee clubs de afgelopen twee weken zijn bijna simultaan te noemen. In de maand december pakte zowel VVV-Venlo als Heracles Almelo vier punten in vier wedstrijden Eredivisie. En alsof ze tweelingen waren die hetzelfde gekleed gaan, gingen ze allebei doordeweeks onderuit in de KNVB Beker tegen een topclub.

VVV-Venlo gaf woensdag Eredivisie-koploper PSV een ruim uur lang nog redelijke tegenstand, maar moest uiteindelijk het onderspit delven met 4-1. En een dag later mocht Heracles Almelo het in de achtste finale KNVB Beker opnemen tegen Feyenoord, in De Kuip. De zwart-witten kwamen al snel op een 2-0 achterstand, maar kwamen terug tot 2-1, een stand die tot een paar minuten voor tijd behouden werd. Uiteindelijk werd het een respectabele 3-1.

Heracles wil hoger in Eredivisie

Momenteel staat Heracles Almelo op de tiende plek, dezelfde plek als waarop het vorig seizoen is geëindigd. Maar de club kijkt liever terug naar het seizoen 2015-16, toen men afsloot met een fantastische zesde plek. Heracles Almelo is de laatste jaren gegroeid als club, en mag ook de ambitie hebben om in het linkerrijtje te eindigen. Maar als je je ontwikkelt als club en dus ook goede spelers weet aan te trekken, is er ook weer het gevaar dat die spelers het nog hogerop gaan zoeken.

Afgelopen zomer moest Heracles afscheid nemen van onder andere Thomas Bruns (Vitesse), Samuel Armenteros (Benevento, Serie A), Justin Hoogma (TSG Hoffenheim) en Mike te Wierik (FC Groningen). Het mooie is dat Heracles met Brandley Kuwas een nieuwe groeibriljant heeft, maar hij kan het natuurlijk niet alleen. De jonge selectie van trainer John Stegeman heeft eigenlijk meer leiders nodig op het veld om constanter te presteren.

VVV-Venlo zoekt naar goals in Eredivisie

Waar Heracles Almelo vooral een broze defensie heeft (34 tegengoals, slechts drie clubs met meer tegengoals), heeft VVV-Venlo moeite met scoren. De Limburgers waren slechts 19 keer trefzeker in 17 duels Eredivisie. Alleen de nummers 16, 17 en 18 deden het slechter. Opvallend is dat middenvelder Clint Leemans met zeven goals veruit de topscorer is, terwijl vier aanvallers samen tot slechts vier goals komen. Misschien is Heracles Almelo de juiste tegenstander voor VVV-Venlo op dit moment.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op VVV-Venlo – Heracles Almelo

Twee clubs die aan elkaar gewaagd lijken tegenover elkaar. Bookmaker Mr Green geeft de voorkeur aan thuisclub VVV-Venlo: 2.00 op winst van de Limburgers, 3.45 op Heracles Almelo. ‘Both teams to score’ lijkt me een mooie optie met odds van 1.60.

Back To Top