Ga naar hoofdinhoud
VVV-Venlo - FC Emmen: wel of geen nacompetitie voor team Lukien?

VVV Venlo – Fortuna Sittard. Zaterdag 10 november om 20:45 uur speelt VVV in een Limburgs onderonsje tegen Fortuna Sittard. Na het degraderen van Roda JC doet de provincie toch nog aardig van zich spreken op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. VVV staat namelijk op een heel behoorlijke achtste plek en Fortuna volgt op plek tien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Kanttekening is dat VVV Venlo na het gestaakte duel uit tegen Feyenoord pas tien speelronden achter de rug heeft. Het huidige gat van twee punten kan dus na deze match uitgroeien tot vijf en na het inhaalduel tot acht.

VVV Venlo en de afremtactiek

VVV is de tegenpool van sc Heerenveen. Waar je naar de Friese club moet kijken als je veel goals in een match wil zien (en wie wil dat nou niet?), daar moet je bij de Venlonaren zijn voor defensief vechtvoetbal dat puur is gericht op het afremmen van de opponent. Er vallen gemiddeld per VVV-wedstrijd slechts 2,10 goals (bij Heerenveen 4,5).

Tot nu toe werkt de afremtactiek van VVV wonderwel, maar het is de vraag of dit gemiddelde van 1,5 punt per wedstrijd volgehouden kan worden. Alleen PEC Zwolle en FC Groningen hebben minder vaak gescoord dan VVV Venlo (tien tegen elf) en met deze speelwijze en dit spelersmateriaal zal die productiviteit vermoedelijk eerder nog dalen dan stijgen. En hoe langer het seizoen duurt, hoe minder strak die defensieve discipline volgehouden wordt. Maar, zo zal trainer Maurice Steijn denken, tegen die tijd staat de ploeg al lang veilig.

Ben van Dael weg bij selectie VVV

Over trainers gesproken, Steijns assistent Ben van Dael was deze week niet welkom op het trainingsveld. Fortuna Sittard is namelijk met Van Dael in gesprek om hoofdtrainer te worden. “Om de rust te bewaren in aanloop naar deze wedstrijd heb ik besloten om Ben weg te halen bij de selectie”, zo legt Steijn uit.

Fortuna moet voor 11 december een trainer aanstellen, anders legt de KNVB een boete op. In oktober werd Peter van Vossen ontslagen en interimtrainer Jeffrey Kooistra heeft niet de juiste papieren als hoofdtrainer.

VVV Venlo – Fortuna Sittard voorspellingen

VVV-Venlo komt gemiddeld per speelronde tot 11,7 doelpogingen en krijgt er 15,7 tegen. Bij Fortuna Sittard zijn die cijfers wat gezonder met 13,5 voor en 13,3 tegen. Maar driemaal scoorde VVV twee of meer keer in een wedstrijd, Fortuna flikte dat vijfmaal. Kortom, er komt een keer een breekpunt in de resultaten van VVV, dat iets hoger staat op de Eredivisie ranglijst dan de prestaties ondersteunen.

Weten hoe werkt wedden op voetbal? VVV staat bij de bookmakers voor de winst op 1.91, gokken op gelijkspel levert 3.75 x je inleg op en inzetten op winst Fortuna 3.70. Minder dan drie goals heeft een interessante notering van 2.05 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top