Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie clubs op weg naar een zonnig trainingskamp

Zondag 1 april om 12:30 uur staat VVV Venlo in De Koel tegenover FC Twente. Het is de 29e speelronde van de Eredivisie en de Venlose club houdt zich als promovendus knap staande, al zakken ze de afgelopen week af naar het onderste deel van de middenmoot. Bij FC Twente moeten alle zeilen worden bijgezet om directe degradatie te voorkomen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

VVV Venlo – FC Twente Eredivisie

De thuisploeg staat twaalfde en heeft 33 punten, genoeg om uit de klauwen van de gevreesde degradatiezone te blijven, te weinig om nog een serieuze aanval te doen op plekken die recht geven op Europees voetbal. Het seizoen is dus wel zo een beetje klaar voor de Limburgse knokploeg. Twente staat stijf onderaan met negentien punten en heeft afgelopen week trainer Gertjan Verbeek na vijf maanden op straat gezet.

Het was een slopende en energievretende campagne voor VVV en het is gezien de middelen en selectie die beschikbaar zijn voorspelbaar dat de laatste weken de zwaarste zijn. In de laatste acht speelronden behaalde VVV gemiddeld 1,18 punt per match en dat is 0,30 minder dan het totale gemiddelde. Daarmee steekt VVV op PEC Zwolle na in de slechtste vorm van de eredivisieclubs, samen met Twente. Het leek amper mogelijk om zwakkere resultaten te boeken, maar ook de Tukkers lieten hun gemiddeld aantal punten per match in de vorige acht speelronden met 0,30 punt droppen.

Verse benen VVV spelers

FC Twente won drie van de laatste zes ontmoetingen met VVV en verloor er twee. Die statistieken zijn tricky omdat de potjes op de heenwedstrijd eerder dit seizoen vier jaar of meer geleden plaatsvonden. VVV won de uitwedstrijd in augustus 2017 overigens met 1-2. Nu komt er dus weer een uitwedstrijd aan voor Twente en het lijkt er op dat de spelers met lood in de schoenen de bus instappen voor trips buiten Enschede. Uit veertien uitduels werden vijf puntjes gepakt, vermoedelijk de zwakste score uit de clubgeschiedenis.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen VVV Venlo – FC Twente. VVV heeft zeven speelronden op rij niet gewonnen. De internationale break heeft de Limburgers misschien verse benen gegeven, terwijl bij Twente de problemen vooral ook van mentale aard zijn. Winst van VVV levert je 2.38 per ingezette euro op, gelijkspel noteert 3.35 en winst van Twente 2.95.

VVV wil gewoon lekker spelen en heeft weinig belangen te verdedigen, Twente moet wel op zoek gaan naar goals. Kortom, we tippen minstens drie goals op 1.91.

Back To Top