Ga naar hoofdinhoud
VVV Venlo - AZ Eredivisie: promovendus kan deze speelronde goede zaken doen | Getty

Zondag om 16:45 uur speelt VVV in Venlo tegen AZ. Beide teams hebben achttien punten en VVV heeft een wedstrijd minder gespeeld dan AZ. De thuisploeg staat vijfde, de gasten zevende.

Kortom, de promovendus kan goede zaken doen om zich steviger in de subtop te vestigen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

AZ heeft versterking nodig

AZ kan zo op een derde van de competitie worden uitgeroepen tot grootste teleurstelling van de eerste drie maanden. En het kwalijke is dat trainer John van den Brom blijft ontkennen dat de verkoop van Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst een grote impact heeft op de prestaties. Het is begrijpelijk dat hij de beleidsmakers niet in het open wil afvallen, maar intern zal hij op tafel moeten slaan om in de winter versterkingen aan te kopen.

De Alkmaarders waren in diverse recente seizoenen de smaakmakers die qua productiviteit als enige in het spoor konden blijven van de traditionele top drie. Vorig jaar maakte AZ 72 goals, drie jaar terug 70. Oftewel, dik twee per speelronde, maar momenteel blijft de ploeg steken op 1,5 per wedstrijd. Nu begint het zich ook wat te wreken dat AZ veel jonkies voor de leeuwen gooit. De dragende spelers zijn Oussama Idrissi, Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners, allemaal begin twintig. Zij kunnen nog niet wekelijks hun piek bereiken en ook nog eens teamgenoten aanjagen.

Knappe prestatie VVV Venlo

Bij VVV Venlo is er wel een opgewekte stemming. De Limburgers hebben een reputatie verworven als stugge vechtjassen. Ze graven zich in, ze doen weinig moeite om veel mannen op de andere helft te krijgen, maar ze excelleren wel in een kunst die normaliter niet met Nederlands voetbal wordt geassocieerd: de boel dichttimmeren. Slechts tweemaal kreeg VVV minstens twee tegengoals om de oren, een knappe prestatie voor een promovendus met een beperkt budget.

Discipline en concentratie

Maar die speelwijze begint zijn tol te eisen, zo blijkt ook uit het doelsaldo als we alleen naar tweede helften kijken. In de eerste helft heeft VVV Venlo een totaal doelsaldo van 9-5, in de tweede 5-7. Te vrezen valt dat naarmate het seizoen langer duurt de tactische discipline en concentratie van de Venlonaren te kort gaat schieten. Met maar 3,5 zuivere doelpogingen per wedstrijd weet VVV aanvallend gezien weinig klaar te spelen. AZ komt tot dik zes on target schoten per match.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? AZ won vijf van de vorige zes ontmoetingen met VVV en verloor in die periode geen enkele keer (doelsaldo 2-16). De notering van 1.76 op AZ is dus interessant. Gokken op gelijkspel levert 3.80 x je inleg op en winst van VVV 4.35. Scoren gaat echter nog niet zo soepel bij AZ, de tip is daarom dat er in totaal minder dan drie goals vallen op 2.20 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top