Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Heerenveen trainer Jurgen Streppel goksites Getty

Na het huidige seizoen van de Eredivisie scheiden de wegen van trainer Jurgen Streppel en sc Heerenveen. Het lijkt een trend dat trainers op deze manier, na een aflopend contract in plaats van via een plots ontslag, afscheid nemen van een vereniging. En da’s eigenlijk best goed nieuws, het maakt de voetbalwereld een beetje geciviliseerder.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Jurgen Streppel weg bij Heerenveen

De 48-jarige Streppel is voor het tweede jaar de leidsman van de Friese club, die op plek elf van de Eredivisie staat. Daar voelt Heerenveen zich niet thuis. Deze eeuw eindigde de club negenmaal in de top vijf van Nederlands hoogste voetbalcompetitie en na de twaalfde en negende plek van de afgelopen twee jaargangen wilde sc Heerenveen de weg omhoog weer inslaan.

Ook als een trainer wel wordt ontslagen, zoals bijvoorbeeld Marcel Keizer al voor de winterstop bij Ajax overkwam, reppen persberichten vervolgens over “goed overleg” en “uitgebreide discussies”. Dat zal best, maar zulke gesprekken zullen vooral over geld gaan, want ontslaan betekent vaak (een deel van het) salaris doorbetalen. Maar nu bij Streppel en Heerenveen willen we het best geloven dat, in de woorden van algemeen directeur Luuc Elsinga, “we na onderling overleg samen hebben besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen”. Ook is naar buiten gebracht dat de technisch manager Gerry Hamstra wel zijn contract verlengt, tot 2020.

Veel vetrekkende trainers Eredivisie

Zoals gezegd hebben ook andere clubs en trainers al het einde van hun samenwerking aangekondigd. Bij FC Groningen zwaait deze zomer Ernest Faber af, bij Heracles Almelo zet John Stegeman er weldra een punt achter, Excelsior ziet Mitchel van der Gaag over een paar maandjes vertrekken en Vitesse heeft al een vervanger voor Henk Fraser binnen. De fans van Willem II hadden geen trek om trainer Erwin van de Looi aan dit lijstje van nette breuken toe te voegen. Zij voerden zo heftig protest dat de clubleiding hem vorige week op straat schopte.

We hebben hier geen statistieken over, maar het kan best dat nooit eerder zoveel eredivisieclubs tegelijk het aflopende contract van een trainer niet verlengen maar wel respecteren. Dé vraag is natuurlijk: gaat Giovanni van Bronckhorst zijn overeenkomst bij Feyenoord uitzingen? Die loopt tot medio 2019.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de Eredivisie? Heerenveen treft dit weekend Utrecht en is favoriet op 2.32, gelijkspel noteert 3.45 en winst van de gasten 2.90. Krijgt Streppel een paar eretreffers van zijn mannen? We tippen minstens twee goals van Heerenveen – het levert je 2.06 per ingezette euro op.

Back To Top