Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - PSV Eredivisie zondag: wij verwachten wel wat goals

Ondanks de 0-1 nederlaag tegen PSV van afgelopen weekend blijven de verrichtingen van PEC Zwolle in de Eredivisie opzienbarend. De Zwollenaren waren minstens gelijkwaardig aan de Brabantse koploper en verdienden die sneaky tegengoal diep in blessuretijd niet.

PEC staat nu vierde met 22 punten uit 12 speelronden. Nummer twee Ajax heeft drie punten meer en wie weet wordt komend weekend dat gat gedicht, uit tegen Heerenveen. De cijfers tegen PSV geven namelijk moed. PEC had meer balbezit (58 procent), kwam tot meer schoten op goal (negentien tegen elf) en ook meer zuivere doelpogingen (zeven tegen vijf).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PEC Zwolle baalt nog steeds

En dat is nog niet alles. Ook waren er meer balaanrakingen aan de kant van de Zwolse club, werden er veel meer passes gegeven en was ook een groter deel van die passes accuraat dan bij PSV. Veertien keer werd een pass gegeven waaruit een kans ontstond, PSV deed dat negenmaal. Wel vond het spel iets vaker plaats op het derde van het veld van PEC (van het doel tot twee derde richting de middenlijn) dan op de zogeheten away third, als teken dat PSV wel net wat steviger druk wist te zetten.

Maar al met al horen voornoemde cijfers niet bij een thuisnederlaag. John van ’t Schip, trainer van PEC Zwolle, kon dan ook niet anders dan berusten in de onfortuinlijke nederlaag. “Wat overheerst is hoe wij hebben gespeeld, zeker in de tweede helft”, aldus ‘Schip’. “In de tweede helft was er maar één ploeg die recht had op de overwinning. Maar zo werkt het niet in het voetbal. Als je jezelf niet beloont dan ligt er altijd de mogelijkheid dat zij nog wel scoren.”

De kracht van PEC

Rechtsbuiten Younes Namli van PEC werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De Deen nam met gemengde gevoelens de bloemen in ontvangst. “We hebben laten zien dat we veel beter kunnen voetballen. PSV heeft heel weinig gecreëerd en wij hadden zeker twee of drie goals kunnen maken.”

Dirk Marcellis beschrijft de kracht van het team: “Als we aanvallen doen we dat met z’n allen en als we op de eigen zestien moeten staan dan doen we dat ook met z’n allen. We weten precies van elkaar wie wat doet en hebben vertrouwen in elkaar.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green

sc Heerenveen – PEC Zwolle

Een mooie wedstrijd en winkansen met wedden op Eredivisie! Heerenveen presteert dit seizoen thuis dramatisch. Toch zetten bookmakers 1.85 op Heerenveen, 3.75 op gelijkspel en 3.90 op PEC Zwolle. Dat maakt de 1.97 op gelijk of winst PEC aantrekkelijk.

Back To Top