Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen: Ajax koploper Eredivisie op doelsaldo | Getty

Ajax – FC Twente Eredivisie. Zondag om 12:30 staat Ajax in zijn nog steeds niet formeel naar Johan Cruijff vernoemde stadion tegenover FC Twente. De Amsterdammers staan tweede en hebben 51 punten vergaard uit 22 speelronden, Twente verkeert in degradatienood op plek zestien met slechts zestien punten.

FC Twente moet het doen zonder de geschorste Cuevas en trainer Gertjan Verbeek.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Zondag: Ajax – FC Twente

Sinds het seizoen 1984-1985 speelt FC Twente onafgebroken in de Eredivisie en in de afgelopen dik dertig jaar waren er fraaie hoogtepunten. Niet in het minst het eerste landskampioenschap, dat in 2010 werd behaald. In 2014 was er nog een derde plek, daarna brak de pleuris los in Enschede, vielen er allemaal financiële lijken uit de kast en werd de directiekamer een draaimolen van bestuurders die even snel kwamen als gingen.

En nu is degraderen dus een zeer reële uitkomst voor de Tukkers. In de afgelopen weken is er in elk geval niks gebeurd dat op een andere uitkomst dan een gang naar de Jupiler League wijst. In de vorige zes speelronden werden slechts drie punten gepakt als gevolg van drie gelijke spelen. De elf uitwedstrijden tot nu toe leidden tot vijf magere puntjes.

Ajax kampioen Eredivisie?

Ajax is in een hele andere strijd verwikkeld, namelijk in die om het landskampioenschap. PSV staat zeven punten voor op de Amsterdammers, maar doordat de Brabanders soms met hangen en wurgen hun zeges boeken, ruiken de nieuwe trainer Erik ten Hag en zijn mannen dat er toch nog wel wat mogelijk is. In eigen huis is zes keer op rij gewonnen en de goalmachine functioneert daar ook lekker met in die periode negentien treffers.

In de vorige seizoenen had Ajax het niet eenvoudig tegen Twente. Beide clubs wonnen twee van de laatste zes ontmoetingen, terwijl vlak voor Kerstmis 2017 FC Twente na penalty’s Ajax uit het bekertoernooi schopte. Thuis is het een ander verhaal en won Ajax vijf keer van de vorige zes bezoekjes van Twente en verloor het nimmer. Het doelsaldo over die zes matches is 16-3.

Twente staat nu drie speelronden droog qua goals maken. Ajax heeft juist in tien van de elf recente competitieduels minstens tweemaal het net gevonden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Ajax – Twente

Wedden op Eredivisie voetbal? Ajax staat voor winst op 1.16, gelijkspel noteert 7.50 en winst Twente levert je 16.00 per ingezette euro op. De notering op minstens drie goals is 1.30 en dat is voor ons een te lage notering. We wijken uit naar de weddenschap dat Ajax hoogstens drie goals maakt. Under 3,5 goals voor Ajax staat op 1.45. Die tip is goed te gebruiken in een double met winst Groningen @1.84 (tegen ADO). Je komt dan op een totale quotering van 2.67.

Back To Top