Ga naar hoofdinhoud
Heerenveen AZ Eredivisie weddenschappen goksites Getty

Zondag om 16:45 uur speelt Heerenveen tegen AZ. Na negen speelronden staan de Friezen op plek zeven met veertien punten en de Alkmaarders zesde met zestien punten.

Niet alleen staan deze ploegen in de rangschikking direct aan elkaar geplakt, ook als we kijken naar de vorm ontlopen ze elkaar nauwelijks. In de laatste zes speelronden heeft Heerenveen negen punten gepakt en AZ tien. Een groot verschil is dat Heerenveen ook enkele forse nederlagen leed, waardoor het doelsaldo over deze recente periode min zes bedraagt. Dat is een bedenkelijke score voor een subtopper en lijkt aan te kondigen dat de Friese vereniging naar de middenmoot gaat zakken.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

sc Heerenveen – AZ Eredivisie

Qua onderlinge confrontaties had AZ de afgelopen seizoenen de overhand met drie zeges versus twee nederlagen. In het Abe Lenstra stadion wist Heerenveen het thuisvoordeel wel aardig uit te buiten, want bij vier van de vorige zes confrontaties aldaar bleven de drie punten binnenboord (twee zeges AZ). Het totale doelsaldo over die periode is 15-12.

AZ doet het op een paar bepalende onderliggende statistieken tot nu toe net wat beter. Zo heeft de ploeg meer balbezit (57 tegenover 54 procent, al is het verband tussen balbezit en punten halen niet heel eenduidig) en ook de passing is zuiverder (83 tegenover 80 procent). Heerenveen gebruikt wat meer lange ballen per duel, AZ meer korte passes.

Weinig veerkracht sc Heerenveen

Daar komt bij dat Heerenveen drie eredivisiewedstrijden op rij kansloos heeft verloren. Kansloos in de zin dat ze telkens in beide helften meer tegengoals kregen dan dat ze er maakten, dus kortom dat er niet zoveel veerkracht werd getoond.

Misschien wreekt het zich dat de selectie qua leeftijd annex ervaring onevenwichtig in elkaar zit. Arber Zeneli en Denzel Dumfries zijn de belangrijkste krachten, maar zijn pas 22 en 21 jaar. Logisch dat ze niet elke week kunnen brengen wat nodig is. Stijn Schaars, de captain, is met zijn 33 jaar juist weer net wat over de top en Martin Odegaard, het megatalent van Real Madrid, komt langzaam los, maar de nadruk ligt op langzaam.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie is interessant voor een lekkere winst. Denk je dat Wout Weghorst weer gaat scoren dan pak je 2.18 voor je euro bij bookmaker Mr Green! Verder: Heerenveen is favoriet op 2.35, gelijkspel noteert 3.80 en winst van AZ 2.65. We tippen de dubbel van gelijkspel of winst AZ op 1.60.

Back To Top