Ga naar hoofdinhoud
Wedden Ajax: Waarom is er altijd heisa rond Hakim Ziyech? Getty

Eredivisie nieuws. Hakim Ziyech is een van de sterkste spelers die er in de vaderlandse Eredivisie rondlopen. Tegelijk is hij ook een van de meest controversiële. Waar komt die tegenstelling toch vandaan, waarom is er constant heisa rondom zijn persoontje? Een deel van de verklaring is dat de Marokkaan daar stiekem gewoon van schijnt te genieten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Altijd heisa rond Hakim Ziyech

Er is een bepaald slag voetballers dat zich gedraagt als de moderne generatie rappers. Ze zoeken bewust weerstand op, ze willen graag de vinger wijzen naar “haters” die er alles aan doen om ze tegen te werken en te beledigen. Uit die vermeende haat en tegenwerking putten ze energie. Op de vleugels van woede en miskenning komen ze tot hun beste prestaties. Ook als het eigenlijk reuze meevalt met de woede en miskenning die ze om de oren krijgen.

Zo is het ook met Ziyech, want laten we heel nuchter vaststellen dat iedereen die een superdik contract aangeboden krijgt van Ajax niks te klagen heeft over miskenning. Zijn talent en mogelijkheden worden breed opgemerkt en gewaardeerd. Toch voelt de aanvallende middenvelder dat hij telkens wordt uitgelicht als het bij de Amsterdammers wat minder draait. “Het lijkt alsof jullie alleen maar dingen zien die ik niet doe. Jullie zoeken commotie”, zo zei hij nadat Ajax in de voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door Rosenborg.

Classy move Hakim

En het zijn juist dat soort geprikkelde uitspraken waardoor journalisten, fans en websites er lol in krijgen om speldenprikjes uit te delen. Je weet dat Ziyech als een marionet zijn emoties niet in bedwang kan houden en zich erg snel in zijn eer aangetast voelt. Dus verzuimt hij in februari na een goal tegen NAC om te juichen, maar maakt hij in plaats daarvan een gebaar richting supporters dat ze hun muil moeten houden. Classy move Hakim, dat gaat je echt veel helpen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Weg bij Ajax?

Wat ook niet helpt is dat hij twee weken later tegen ADO liefst 48 keer balverlies lijdt. Zo ontstaat het beeld van een creatieve speler die prachtige passes kan geven en openingen forceert, maar ook te veel risico in zijn spel legt en het vertikt mee te verdedigen. En vorige week, nadat boze fans de Ajaxbus tot stilstand brachten als reactie op de kansloze nederlaag tegen PSV (3-0), haalde Ziyech op zijn sociale media alle verwijzingen naar Ajax weg. Hij lijkt klaar voor een transfer, geen gek idee ook op zijn 25e.

Weddenschap afsluiten op Eredivisie? Hakim Ziyech is momenteel de man met de meeste assists in de Eredivisie met dertien stuks. Houdt hij Alireza Jahanbakhsh en Steven Berghuis (beide twaalf) van zich af? Je kunt er een weddenschap op afsluiten – Ziyech staat op 1.15, wordt het toch Berghuis of Jahanbakhsh dan pak je 3.50 per ingezette euro.

Back To Top