Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen VVV Venlo - Vitesse: Maurice Steijn opvolger Henk Fraser? Getty

Eredivisie. Zaterdag 24 februari om 20:45 uur speelt VVV in Venlo tegen Vitesse. Na 24 duels staan de Limburgers op plek tien met 31 punten, terwijl de Arnhemse club op koers ligt voor een Europees ticket op plek zeven met 37 punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

VVV – Vitesse Eredivisie

Voor VVV-trainer Maurice Steijn is deze match wellicht een soort sollicitatie. Deze week doken geruchten op dat hij in beeld is om Henk Fraser op te volgen bij Vitesse. Dat is begrijpelijk, want Fraser heeft al aangekondigd zijn aflopende contract niet te verlengen, terwijl Steijn de promovendus vooralsnog netjes in de middenmoot van de Eredivisie houdt. Hij heeft echter geen contact gehad met de Arnhemse clubleiding, al lijkt de eventuele interesse hem wel te strelen. “De komende weken zal blijken of ik blijf of dat ik op zoek ga naar een andere uitdaging”, zo meldt hij.

En in de komende weken zal ook blijken of deze ploegen nog zicht kunnen houden op de subtop of dat er niet veel meer inzit dan de huidige posities. Zo heeft Vitesse vijf punten minder dan nummer vier Feyenoord en dat lijkt gezien de perikelen bij de Rotterdammers geen onmogelijk te dichten gat. En als VVV Venlo een reeks zeges neerzet is plaatsing voor de play-offs niet onmogelijk.

Saaie wedstrijd met weinig goals

Maar de huidige vorm qua resultaten wijst er meer op dat deze ploegen blijven staan waar ze staan. Vitesse haalde uit de vorige zes speelronden tien punten, VVV negen. En in Venlo gebeurt er bij VVV ook weinig opmerkelijks met acht punten uit de laatste zes optredens, terwijl Vitesse aan de vorige zes trips zeven punten overhield.

En hoe zit het met de recente onderlinge ontmoetingen? Vitesse won drie van de laatste zes clashes, VVV twee. Thuis deed VVV het beter met drie zeges versus twee nederlagen en een totaal doelsaldo van 10-10. Kanttekening bij deze cijfers is dat er door het verblijf van VVV in de Jupiler League ook matches tussen zitten van lang geleden. Eerder dit seizoen nam VVV een puntje mee uit Arnhem (1-1) in een match waarin de Gelderlanders wel veel meer schoten losten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op VVV – Vitesse? Vitesse staat voor winst op een quotering van 2.14, gelijkspel levert je 3.40 per ingezette euro op en winst van VVV 3.35. VVV scoort weinig en weet dat het op strijdlust best een puntje aan de thuisfans kan geven. We verwachten een wat saaie match met minder dan 3 goals. Under 2,5 goals noteert 1.85.

Back To Top