Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Feyenoord - FC Utrecht: Eredivisie kampioen gaat niet voluit Getty

Zondag 15 april om 14:30 uur zit De Kuip vol voor Feyenoord tegen FC Utrecht. De Rotterdammers hebben zich na een tegenvallend voetbalseizoen op plek vier van de Eredivisie genesteld en zullen daar vermoedelijk niet meer vandaan raken, Utrecht zit er pal achter op plek vijf met vijf punten minder dan de Rotterdammers.

Kortom, de Domstedelingen kunnen met nog vier speelronden te gaan, wel een aanvalletje plaatsen op die vierde plek.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – FC Utrecht Eredivisie

Op basis van de recente resultaten moet Utrecht zich echter geen illusies maken. Feyenoord bleek in vier van de vorige zes duels te sterk en er resteerden slechts twee puntjes in die reeks voor FC Utrecht, met als totaal doelsaldo 13-8. In De Kuip walste Feyenoord er nog duidelijker overheen met vijf zeges bij de zes meest actuele trips van Utrecht en een totaal saldo van 11-6.

Eerder deze competitie, in januari, haalde Feyenoord een puntje op in Utrecht. Het was een zwaarbevochten gelijkspel waarin de uittredend landskampioen een 0-1 voorsprong weggaf.

Rust voor belangrijke spelers

Iedereen die een beetje liefde voelt voor Feyenoord weet dat dit treffen in de schaduw staat van de aanstaande bekerfinale, die het weekend erop plaatsvindt. Midweeks is er nog een competitieronde. Kortom, dat is erg veel voetbal in de zeven dagen voor de nog enige belangrijke wedstrijd van Feyenoord dit seizoen. En trainer Gio van Bronckhorst gaat echt zijn belangrijkste pionnen niet opbranden. Dus verwacht een paar man hier aan de start die normaliter buiten de basis blijven of twee relatief vroege wissels.

Feyenoord heeft uit de laatste zes speelronden twaalf punten gepakt, vier meer dan FC Utrecht. Maar als we die aantallen afzetten tegen het gemiddeld aantal punten dat ze per speelronde behalen, dan zitten de clubs bijna exact op dat totale gemiddelde, met kleine plusjes voor beide.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspelling Feyenoord – Utrecht

Waar Utrecht zondagmiddag wellicht resultaat mee kan behalen is door in de slotfase van beide helften flink aan te zetten. Opvallend genoeg heeft Feyenoord over zowel de laatste tien minuten van de eerste als tweede helft gemeten een negatief doelsaldo. Die over de laatste tien minuten van de slothelft is zelfs de op twee na slechtste van de eredivisie (5-10). Da’s interessant, zeker nu Feyenoord liever zijn energie zal conserveren.

Wedden op de wedstrijd? Feyenoord staat op 1.57 voor de winst, gelijkspel op 4.20 en winst van Utrecht levert je 5.30 per ingezette euro op.
Als Feyenoord maar een deel van deze match voluit gaat, met het oog op de bekerfinale, dan is deze weddenschap interessant: Feyenoord staat bij rust voor en na 90 minuten is het gelijkspel. Kortom, de weddenschap 1/X en die noteert maar liefst 15.00.

Back To Top