Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - Feyenoord Eredivisie: winnaar lastig te voorspellen

Zondag om 12:15 uur speelt in de Galgenwaard de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. De gastheren staan op plek vier met 28 punten en dat zijn er vijftien minder dan Ajax, dat er overigens weer twee minder heeft dan koploper PSV.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Dick Advocaat wil bij FC Utrecht blijven

Dick Advocaat stapte dit seizoen in als interim trainer bij Utrecht, met de bedoeling om na het seizoen weer afscheid te nemen. Maar zoals het altijd gaat bij ‘de kleine generaal’ komt de 70-plusser op die afspraken en uitspraken terug.

Hij wil in januari met de clubleiding praten over een mogelijke contractverlenging. Daarmee lijkt hij de deur dicht te smijten in het gezicht van John van den Brom en Rick Kruys, die beide als opvolgers in beeld zijn. “Als ik voor die namen bang moet zijn, nee sorry”, zo zegt Advocaat.

Fijn om Tannane er weer bij te hebben

Het zou natuurlijk niet vreemd zijn als FC Utrecht Advocaat beloont met een langer dienstverband. Sinds eind september heeft Utrecht alleen uit tegen Vitesse verloren en zeven van de laatste negen speelronden leverden drie punten op.

Het is ook fijn om Oussama Tannane weer op de Nederlandse velden te zien, een paar jaar na zijn doorbraak bij Heracles en mislukte Europese omzwervingen. Hij geeft gemiddeld 3 keypasses per 90 minuten en is daarmee dé creatieve pion bij de Domstedelingen.

Kan Utrecht Ajax stoppen?

Maar heeft Utrecht, ook al spelen ze thuis, genoeg vernuft en geloof in huis om stoomwals Ajax een halt toe te roepen? Midweeks bakte een b-elftal van de Amsterdammers er in de beker niks van tegen Roda (door na strafschoppen), en dat kan de a-selectie het signaal geven dat hun basisplek superveilig is. Dat is niet de meest nuttige gemoedstoestand tegen FC Utrecht, dat een aardig track record heeft tegen Ajax.

In de vorige zes onderlinge duels wonnen beide clubs namelijk tweemaal en het totale doelsaldo over die reeks is 7-7. Thuis werd het viermaal gelijk en wonnen beide ploegen eenmaal (3-3). Kortom: FC Utrecht houdt zich al meerdere jaren prima staande tegen Ajax en deze matches leveren weinig goals op.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag FC Utrecht – Ajax voorspellen

Wedden op Eredivisie? Inzetten op winst FC Utrecht levert je 8.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Gelijkspel noteert 5.40 en winst Ajax 1.33. Dat lijkt een onderschatting van de thuisploeg. Ook verwachten de bookmakers veel goals, maar de trend in dit affiche gaat de andere kant op. We tippen minder dan vier goals voor 1.91 en anders is minder dan drie goals voor Ajax op 1.85 interessant.

Back To Top