Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie FC Twente René Hake Getty

FC Twente behoort tot het meubilair van de Eredivisie. Sinds 1965 ontbraken de Tukkers slechts een seizoen in de hoogste competitie van Nederland. Gaan we dat grauwe seizoen 1983-1984 herbeleven? De belabberde start (vier nederlagen op rij) lijkt de opmaat voor een degradatiestrijd.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Na vier speelronden heeft FC Twente nul punten, twee goals voor en zeven punten tegen. Dat in het openingsweekend met 2-1 verloren werd van Feyenoord leidde niet tot onrust, de 1-2 thuis tegen VVV Venlo zorgde wel voor gefronste wenkbrauwen, de 2-0 tegen PEC Zwolle bevestigde dat er iets mis was en de 1-0 tegen Sparta liet de alarmbellen rinkelen. Twente is in crisis.

FC Twente in crisis

PEC is de nummer veertien van vorig jaar, Sparta de nummer vijftien en VVV promoveerde uit de Jupiler League. Dat zijn kortom clubs waar FC Twente niet stuk voor stuk van hoort te verliezen.

Met maar gemiddeld 2,8 schoten op goal in de vorige vier speelronden zat winst er ook geen moment in. Alleen Willem II en Sparta deden het slechter. De passnauwkeurigheid is met 71 procent een drama (alleen Sparta is nog slordiger). De enige tabel waarin Twente wel hoog staat is in een ongewenste categorie: het aantal keer buitenspel.

Zinkend schip

De droevige staat van de club kan niet los worden gezien van de financiële verwikkelingen van de afgelopen twee jaar. Er is nagenoeg geen budget voor aanwinsten en dat leidde deze zomer tot een lukrake greep in het aanbod van huurspelers en transfervrije krachten. De enige gerichte aankoop was spits Tom Boere van Oss. Matteusz Klich, Joachim Andersen en Kamohelo Mokotjo verlieten het zinkende schip. Enes Unal ging terug naar Manchester City.

Technisch directeur Jan van Halst kwam met een flauwe verklaring voor het malheur: “We moeten nog groeien naar een team dat goed op elkaar afgestemd is.” Alsof Twente de enige Nederlandse club is die elk jaar de selectie overhoop moet gooien. “Iedereen kent het verhaal: we hebben laat spelers gehaald en dat zie je nog in de onderlinge afstemming.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Fred Rutten opvolger René Hake?

Bij Crystal Palace ging trainer Frank de Boer er dit weekend na vier nederlagen op rij uit. Zal Twente deze zwarte reeks wel accepteren? De Boer zal vast willen terugkeren naar het warme nest van de eredivisie na dikke flops bij Inter Milan en in Engeland.

Maar mocht FC Twente-trainer Rene Hake de laan worden uitgestuurd, dan is er maar een topkandidaat om hem te vervangen: de tevens werkloze Fred Rutten.

Wedden op Eredivisie? Zondag treft Twente FC Utrecht en de week daarop FC Groningen. In beide gevallen ziet het er helaas niet naar uit dat de Tukkers hun eerste punten gaan pakken.

Back To Top