Ga naar hoofdinhoud
Heracles - FC Utrecht zondagmiddag Eredivisie speelronde 7

Eredivisie. Trainer zijn van een profclub blijkt niet zo’n droomjob als vele aspirant-trainers denken. Henk Fraser van Vitesse en John Stegeman van Heracles bewijzen dat met hun recente uitbarstingen. Tijd voor een pilletje en een bezoekje aan het uitzendbureau?

Stegeman maakte het afgelopen weekend erg bont door zijn spelers publiekelijk te bestempelen tot ‘schijtbakken’. Daarmee verwijst hij naar de reactie van zijn mannen nadat ze in de match tegen PEC Zwolle in de tweede helft de gelijkmaker (1-1) scoorden. “Na ons doelpunt huppelen we meteen weer met z’n allen achteruit. Dat vind ik onbegrijpelijk. We zijn gewoon een hoop schijtbakken bij elkaar”, is zijn verfijnde analyse.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie trainers grof

Het was niet de enige opmerkelijke term die de Heracles trainer in de mond nam. Zo omschreef hij de wijze van verdedigen als “lachwekkend” en leidde hij zijn kritische noten in met: “Normaal gesproken zou ik de groep niet zo snel afvallen en ga ik er zelf voor staan, maar ik kan mijn ploeg vanavond wel wat verwijten.”

Andere woorden die vast niet erg lekker zijn gevallen bij de selectie zijn “dramatisch”, “on-eredivisiewaardig” en “schande”. Gisteren was Stegeman ietwat gekalmeerd. “Het was mijn gevoel en frustratie, we maken het veld te groot door na de 1-1 naar achteren te lopen”, legt hij nog eens uit.

Henk Fraser versus Valeri Oyf

Fraser heeft een andere vijand gevonden dan zijn eigen spelers, namelijk commissaris Valeri Oyf. Volgens Fraser en andere insiders wil de Rus zijn stempel drukken op de opstelling en tactiek van Vitesse. De oefenmeester wil de vete niet publiekelijk uitvechten en laat geen details naar buiten over de situatie. Wel wil hij veelzeggend kwijt: “Het is nu aan anderen om stappen te ondernemen.”

Het zou wel eens zo uit kunnen pakken dat die ‘anderen’ een ‘stap’ nemen die leidt tot een exit van Fraser. Oys is namelijk bevriend met clubeigenaar Alexander Chigirinsky en die zal ondanks dat Fraser de eerste prijs ooit voor Vitesse pakte (de KNVB Beker) geen moeite hebben met een vervanger aanstellen. De Rus laat zich sowieso nooit zien in Arnhem en heeft dus geen persoonlijke of emotionele band met Fraser.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen

Misschien moeten Fraser en Stegeman tot de winterstop elkaars job overnemen. Kijken wat er gebeurt als Stegeman Oyf een schijtbak noemt en Fraser vage dreigementen uit tegen de verdedigers.

Hoe dan ook, komend weekend moeten ze er weer staan met hun teams. Wat doet Vitesse tegen Ajax? De Amsterdammers gaan zeker winnen maar een goal voor Arnhem zit er wel in. De ‘beide teams scoren’ weddenschap bij bookmaker Mr Green is interessant: 1.86 voor iedere euro die je daarop inzet.

Heracles ontvangt Roda en lijkt op papier de wedstrijd te gaan winnen: de quotering is 1.64 op winst. De tips voor het weekend vind je hier: wedden op Eredivisie.

Back To Top