Ga naar hoofdinhoud
Heerenveen AZ Eredivisie weddenschappen goksites Getty

AZ – Excelsior Eredivisie. Het verschil kan bijna niet groter zijn. AZ is het seizoen goed begonnen en staat slechts op doelsaldo achter PSV en Feyenoord. Tegenstander Excelsior is duidelijk nog zoekende.

Al sinds de tijd van Gertjan Verbeek en Louis van Gaal is AZ Alkmaar een erg leuke ploeg om naar te kijken in de Eredivisie. Vaak goed voor een plek in de subtop of zelfs iets hoger, soms leuke Europese uitslagen, maar vooral swingend voetbal. Onder John van den Brom heeft AZ dat doorgezet, maar dit seizoen lijkt hij ook aan te dringen op zakelijk voetballen. Mooi spel tot daar aan toe, maar de winst moet wel worden binnengehaald.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ tegen Excelsior

Daarom is AZ dit seizoen effectief te noemen. Na de 3-2 nederlaag bij PSV, waar AZ misschien meer had verdiend, grossierde de ploeg in degelijke overwinningen: 2-0 tegen ADO Den Haag, 2-1 tegen Vitesse, 2-1 tegen NAC Breda en 2-0 tegen Sparta. Afgelopen dinsdag in de KNVB Beker was het tegen MVV Maastricht wel even billenknijpen, maar spits Wout Weghorst bewees nog maar eens zijn waarde met twee goals en een assist in de 3-2 zege.

John van den Brom is dan ook een ontspannen trainer van AZ. “We staan er goed voor, we gaan door in de beker. We hebben in de beker wel wat kleine blessures opgelopen, maar dat moeten we zien. We hopen dat Ron (Vlaar, red.) kan spelen. Excelsior is een ploeg met heel veel voetballend vermogen. Ook een ploeg die voorin rappe, handige mannetjes heeft. Maar we moeten de lijn doortrekken en het publiek vermaken met een mooie wedstrijd.” Als Wout Weghorst zijn fantastische seizoensstart doortrekt, moet dat lukken.

Excelsior snakt naar punten

En wie weet is Excelsior weer een mogelijk slachtoffer van de doelpuntendrift van Wout Weghorst, want de club uit Rotterdam heeft de winnende vorm nog niet gevonden. De 2-1 zege op Willem II in de eerste speelronde is het enige lichtpuntje voor Excelsior dit seizoen. Daarna volgden drie nederlagen, een gelijkspel tegen Heracles Almelo en woensdag uitschakeling in de KNVB Beker door Heerenveen.

Excelsior wordt weliswaar niet overlopen (zaterdag en woensdag verloor het beide keren met 2-1 van Heerenveen), maar het levert zo weinig punten op. Punten die nodig zijn in de onvermijdelijke strijd tegen degradatie. De ‘rappe mannetjes’ waar Van den Brom over spreekt, zoals Zakaria El Azzouzi, moeten eigenlijk boven zichzelf uitstijgen om Excelsior te laten stunten op bezoek bij AZ.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op AZ – Excelsior

De odds van bookmaker Mr Green op deze wedstrijd zijn allesbehalve verrassend. Winst van AZ noteert 1.29, winst van Excelsior liefst 9.00. Ik verwacht dat AZ zijn goede lijn doorzet. Kijk daarom naar bijvoorbeeld de 1.72 op winst van AZ met een 0-1 handicap, of zelfs 2.88 met een 0-2 handicap. Winst van AZ met een goal van Wout Weghorst heeft prachtige odds van 2.02. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top