Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Ajax - Feyenoord toto gokken doelpunten uitslag Getty

Ajax – Feyenoord Eredivisie. Na een paar weken geen voetbal vanwege de winterstop, is het nu eindelijk zover en mogen de Nederlandse clubs het weer laten zien. We trappen het eerste weekend na de winterbreak gelijk af met een topper; de Klassieker!

De nieuwe trainer van Ajax, Ten Hag, maakt zijn debuut tegen Feyenoord. De vraag is natuurlijk hoe hij het ervan af gaat brengen. Ook zijn we benieuwd naar hoe Feyenoord uit de winterstop zal komen. Hieronder de voorbeschouwing Ajax – Feyenoord, afsluitend met mijn voorspellingen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax – Feyenoord met Erik ten Hag

Na wat moeilijkheden binnen het bestuur van Ajax, werd het voor de winterstop allemaal duidelijk. Nadat Ajax verloor in de beker van FC Twente kreeg de club de kans om trainer Marcel Keizer te ontslaan. Daar was echter geen reden voor aangezien Ajax in de competitie goed meedeed om het kampioenschap. Toch was het bestuur niet geheel tevreden en ontsloeg het de trainer na het verloren bekerduel.

Al gauw kwam Erik ten Hag in beeld. Met FC Utrecht deed hij het zeker niet onaardig en een paar weken eerder wist hij met zijn Utrecht nog in de Arena te winnen. Dus zeker geen onlogisch besluit om een trainer als Ten Hag aan te stellen.
De nieuwe coach heeft in de winterstop de tijd gehad om de groep te leren kennen en om zijn visie te kunnen uiten. Zondag in de Klassieker zullen we zien of hij genoeg tijd heeft gehad.

Ajax moet bijblijven

Gezien de stand van de Eredivisie is er nog alles mogelijk, zeker bovenin. PSV gaat nu aan de leiding met 46 punten, waarna Ajax volgt met 41. Een verschil van 5 punten met nog één seizoenshelft te gaan moet makkelijk te doen zijn voor de Amsterdammers. Wel zullen ze dan bij moeten blijven.

Het is dus voor Ajax een noodzaak om zondag de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen, willen zij nog kans maken op het kampioenschap. Indien er verloren wordt, zal het verschil waarschijnlijk oplopen naar 8 punten. De Amsterdammers zullen zondag dus extra gedreven zijn.

Feyenoord daarentegen kan niet meer voor het kampioenschap gaan. Zij staan immers op een teleurstellende 5de plek met 32 punten. De Rotterdammers zullen willen vechten voor de derde plek, die recht geeft op de voorrondes van de Europa League.

Onderlinge resultaten

Als er gekeken wordt naar de onderlinge resultaten tussen beide teams dan is Ajax in het voordeel. Indien Ajax namelijk thuis speelt, wordt er haast niet verloren van de Rotterdammers. Zo wist Feyenoord in 2005 voor het laatst in de Arena te winnen. Daarnaast zal het thuisvoordeel Ajax in moeilijkheden helpen. De kans is dus vrij groot dat Ajax deze zondag ook geen punten zal verspelen tegen hun aartsrivaal. Ook liet Ajax een sterke indruk achter voor de winterstop, wat de spelers vertrouwen zal geven om deze trend voort te zetten.

Feyenoord wist zich de laatste weken voor de winterstop ook te revancheren na een paar slechte weken. Zo werden de laatste twee Eredivisie duels met ruime cijfers gewonnen: Sparta werd met 0-7 aan de kant gezet en ook Roda had geen schijn van kans en ging met 5-1 ten onder. Daarnaast zijn er ook weer wat spelers uit de lappenmand waaronder verdediger Bottenghin – die Feyenoord zondag kan behoeden voor wat tegengoals.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Klassieker

Ondanks met een nieuwe trainer aan het roer wat zo zijn twijfels met zich mee zal brengen, verwacht ik dat Ajax zondag gaat winnen. Ajax beschikte over een goede vorm voor de winterstop en ik verwacht dat zij deze lijn door zullen zetten. Ook vanwege het thuisvoordeel waar Ajax over beschikt, denk ik dat Amsterdam deze wedstrijd over de streep gaat trekken.

De historie wijst ook die kant op en de druk die Ajax heeft zal ze scherp houden. Al deze factoren spreken in het voordeel van de Amsterdammers waardoor ik Feyenoord niet zie winnen.

Goksites Ajax – Feyenoord

Maar ik denk dat Feyenoord wel een goaltje gaat maken zondag. Met Jorgenson (@3.00 voor een goal) in de spits en Berghuis (@4.00) op de flank, zullen de verdedigers van Ajax op sommige momenten enige moeite moet ervaren.

Bij zulke top wedstrijden als deze wordt er vaak in evenwicht gerust. Ik verwacht dit zondag ook. Beide teams zullen in de eerste helft nog wat terughoudend spelen aangezien sommige dingen nog wat onwennig zullen zijn zo na de winterstop. Ik verwacht dus een gelijkspel bij rust en dat noteert bij bookmaker Mr Green een riante 2.43.
Voor de voorspelling ’thuis wint en beide teams scoren’ krijg je 3.05 voor je euro terug! Inzetten op winst Ajax levert je 1.64 op. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top