Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord beste in de Eredivisie

Feyenoord – Ajax. Na weer wat mooie wedstrijden gezien te hebben in het miljoenenbal, staat dit weekend toch voor veel mensen dé wedstrijd van het seizoen op het Eredivisie programma. Feyenoord mag nadat zij Europees gepresteerd hebben dit weekend Ajax ontvangen in de Kuip.

Niet alleen Feyenoord en Ajax fans kijken uit naar de Klassieker maar ook menig voetballiefhebber vindt dit een prachtige wedstrijd om te zien. Hieronder een voorbeschouwing op Feyenoord tegen Ajax en daarbij mijn voorspellingen.

Klassieker Eredivisie: Feyenoord – Ajax

Beginnend met de vorm van de teams, kan er geconcludeerd worden dat beide ploegen dit seizoen nog niet echt in vorm zijn. Zeker Feyenoord heeft het de laatste weken erg zwaar gehad.
Op Europees gebied wisten de Rotterdammers nog geen punt te halen maar ook in de Eredivisie gaat het vooral in de Kuip niet erg gemakkelijk.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Zeker de laatste twee thuiswedstrijden van Feyenoord in de competitie werd er niet gewonnen. NAC was met 0-2 te sterk maar ook PEC, die het dit seizoen helemaal niet onaardig doet, wist een punt te pakken in de Kuip. Vorig jaar was dat wel anders en was Feyenoord bijna niet te verslaan in eigen huis. Dit seizoen wordt het ze toch wat moeilijker gemaakt.

Ajax laat ook steekjes vallen

Ajax daarentegen heeft het sinds twee weken weer redelijk op de rit. In de vorige Eredivisie speelrondes twee keer ruim gewonnen met 4-0 van Sparta en Heerenveen. Maar de Amsterdammers hebben net als Feyenoord dit seizoen wat steekjes laten vallen.

Zo verloor Ajax in de Arena van Vitesse en kwamen ze uit bij ADO niet verder dan een gelijkspel. Beide ploegen hebben dan ook na 8 wedstrijden, 5 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en 2 keer verloren. Over de vorm is dus nog wel het een en ander op te merken.

Voordeel voor beide ploegen

Aan de hand van de vorm van beide teams is het lastig zeggen wie er in het voordeel is. Toch zijn er wel andere punten waar zowel Ajax als Feyenoord baat bij hebben. Ajax profiteert zeker van het feit dat Feyenoord dinsdagavond een Europees duel gespeeld heeft. Feyenoord moest die wedstrijd winnen wilden zij overwinteren in Europa – ze zullen dus zeker niet op halve krachten gespeeld hebben.

Ajax heeft zich de hele week kunnen opladen voor de Klassieker en zal uiterst fit verschijnen zondag. Dit puntje is in het voordeel van de Amsterdammers.

Feyenoord kan zondag misschien niet beschikken over volledige krachten maar beschikt wel over het thuisvoordeel. Het is alom bekend dat er in één stadion in Nederland een onwijze sfeer hangt en dat is in de Kuip. De hele Kuip zal Feyenoord zondag steunen om de overwinning over de streep te trekken tegen aartsrivaal Ajax.
In deze wedstrijden wordt er iets losgemaakt bij de mens waardoor het een gekkenhuis kan worden in de Kuip. De twaalfde man staat deze keer aan de kant van Feyenoord en daar kunnen de gastheren hun voordeel uit kunnen halen.

Ziyech in vorm – Jorgensen terug

Feyenoord kon een aantal weken niet beschikken over Nicolai Jorgensen maar de topspits is weer terug binnen de selectie. Jorgensen heeft dinsdagavond zelfs 70 minuten gevoetbald en blijkt weer helemaal terug te zijn.

Zondag zal er weer een beroep gedaan worden op de Deen, die een plaag zal zijn voor de Ajax defensie. De tegenpartij heeft echter de beschikking over een Hakim Ziyech in vorm en dat is bijna net zoveel waard als een topspits. Ziyech staat bekend om zijn prachtige trap waardoor hij keer op keer spelers op ideale wijze kan bedienen. Ook zondag verwacht ik dat hij een grote rol gaat spelen in de Kuip.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Feyenoord – Ajax

Aan de hand van de voordelen die elke ploeg heeft, verwacht ik niets anders dan een gelijkspel. Feyenoord heeft het thuisvoordeel maar heeft ook Europees gespeeld, wat vaak lijdt tot een verliespartij in het Nederlandse voetbal. Jorgensen is echter terug en zal voor veel gevaar zorgen.

Voorspellingen voetbal Eredivisie klassieker Feyenoord Ajax GettyDaar tegenover staat een Ziyech in vorm die alle ballen op maat kan leveren. In dat opzicht zijn naar mijn mening beide ploegen redelijk in evenwicht, waardoor ik verwacht dat het zondag een gelijkspel wordt. Het noteert een lekkere 3.45 bij de bookmakers.

Doelpunten voorspellen

Daarbij verwacht ik ook dat beide teams gaan scoren. Met Jorgensen weer terug in de spits en een gedreven Berghuis op de buiten, verwacht ik dat Feyenoord sowieso wel een goal gaat maken.

In de Feyenoord verdediging missen ook een aantal vaste krachten zoals Botteghin, die altijd veel doelpunten kan voorkomen. Met hem op de tribune zal het voor Ajax nog makkelijker worden om een goal te maken. Daarom verwacht ik in ieder geval een doelpunt van beide ploegen. Dit levert je bij de goksites een redelijke quotering op van 1.58 (die kun je mooi in je multibet verwerken).

Kaart voor Joël Veltman

Als laatste verwacht ik een gele kaart voor een verdediger van Ajax. Veltman die al vaak een gele kaart wist te pakken, zal die ook zondag om de oren krijgen. Boëtius, de tegenstander van Veltman in de Feyenoord – Ajax Klassieker, zal het hem niet gemakkelijk maken.

Met de snelheid waarover Boëtius beschikt zal Veltman wel een keer aan de noodrem moeten trekken, wat hem een gele kaart zal opleveren. Een prima tip lijkt mij! En het noteert een riante 2.90.

Back To Top