Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie programma vandaag FC Utrecht - FC Groningen voorspellen: Noorderlingen in de lift | Getty

Zondag om 14:30 uur speelt FC Utrecht tegen ADO Den Haag. De Domstedelingen staan zevende met vijftien punten na tien wedstrijden, de gasten uit de Hofstad moeten het met drie punten minder stellen en staan elfde.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Utrecht met Dick Advocaat op goede weg

Dick Advocaat heeft er nu zeven eredivisiewedstrijden op zitten als trainer van FC Utrecht. De zeventigjarige veteraan begon met een thuisnederlaag tegen FC Emmen (1-2) en ging daarna onderuit uit tegen Feyenoord (1-0), maar in de vier speelronden daarna werden er tien punten opgeraapt. Een prima serie dus. En broodnodig ook om uit het zicht van de gevreesde degradatiezone te blijven. De nummer vijf van vorig jaar hoort daar uiteraard ook niet thuis.

Kan ADO Den Haag plek in middenmoot handhaven?

ADO heeft wat dat betreft meer zorgen. Wiskundig gezien zou de ploeg na dit Eredivisie weekend bij de onderste drie kunnen staan. Het doelsaldo van min zeven (14-21) geeft niet al te veel hoop dat het een makkie wordt om deze plek in de middenmoot te handhaven.

ADO Den Haag komt tot gemiddeld 12,7 schoten per speelronde en incasseert er 14,9, wat dus tot een negatief saldo leidt van 2,2. FC Utrecht doet het beter met 13,2 schoten voor en 12,9 doelpogingen tegen. Wel slaat Utrecht een zwak figuur als we de cijfers beperken tot echte schoten op goal, dus exclusief over, naast en geblokkeerd. Met maar 3,8 on target schoten per eredivisiewedstrijd wordt er te weinig gevaar gesticht.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Utrecht – ADO Den Haag voorspelling

FC Utrecht won vier van de vorige zes ontmoetingen en viermaal werden de punten gedeeld. Het doelsaldo over die periode is 12-7. In Utrecht kwam dit tweetal in de vorige zes ontmoetingen tot precies dezelfde verdeling, maar dan met als doelsaldo 10-6. Er vielen redelijk veel gele kaarten in die periode: 27. In 19 van de vorige 21 thuiswedstrijden van FC Utrecht in de Eredivisie werden ze niet verslagen.

Wedden op Eredivisie voetbal? FC Utrecht staat voor winst op 1.66, inzetten op gelijkspel levert 3.85 x je inleg op bij een goede voorspelling en gokken op winst ADO 4.90 keer. Op zich lijkt minstens drie goals een logische weddenschap, maar met een quotering van 2.20 is de ‘under 2,5 goals’ aantrekkelijk genoeg geprijsd om daarmee je geluk te beproeven – zeker gezien Utrecht toch tot opvallend weinig kansen komt en ADO sowieso lastig scoort.

Back To Top