Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Twente terug Eredivisie na degradatie

Eredivisie FC Twente – Willem II, zaterdag 17 maart om 18:30 uur. De Tukkers staan er niet al te best voor met 18 punten uit 27 duels, goed voor plek zeventien. Willem II is de nummer vijftien met 26 punten, dus een zege zou helpen om de degradatiezorgen definitief te verdrijven.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Twente – Willem II

Alle hens aan dek bij FC Twente, dat in de vorige tien speelronden steeds meer wegzakte en slechts vier punten behaalde. Het was eigenlijk niet mogelijk om nog minder resultaten te bereiken dan de ploeg uit Enschede al deed, maar in de laatste acht competitiewedstrijden werd zelfs gemiddeld 0,4 punt per match minder behaald dan het totale gemiddelde (0,67).

FC Twente komt minder vaak op een 1-0 achterstand dan Roda JC en Sparta, de twee andere kelderclubs. Maar in die vijftien keer dat het wel gebeurde wisten de Twentenaren slechts drie puntjes uit die situatie te peuren (0,2 per keer). Stukken slechter dan Roda, dat uit 18 0-1 achterstanden nog wel 9 punten haalde (0,5 per keer). Het lijkt er op dat het koppie bij de Twentespelers sneller gaat hangen. En dat is ook eigenlijk logisch: Twente hoort niet in de degradatiezone te staan, deze spelersgroep is niet gebouwd voor de degradatiestrijd, ze hadden eerder gehoopt om Europese tickets mee te gaan doen. Degradatievoetbal vergt een bepaalde mentaliteit die bij Twente ontbreekt.

Willem II: beste resultaat ooit tegen PSV

Willem II heeft onlangs het beste clubresultaat ooit geboekt door koploper PSV met 5-0 te verslaan. Het was een van de gekste uitslagen ooit in de Nederlandse competitie, en dat daags na het wegsturen van trainer Erwin van de Looi. Geen wonder dat interimmer Reinier Robbemond nog even mag blijven zitten.

Beide ploegen wonnen twee van de vorige zes onderlinge duels. Thuis in de Grolsch Veste boekte FC Twente vier zeges en Willem II eentje (doelsaldo 12-7). In zes van de zeven laatste ontmoetingen vielen er minstens drie goals. Ondanks de misère bij Twente kunnen fans zich vasthouden aan het goede record thuis tegen Willem II. De Tilburgers wonnen daar maar bij een van de vorige twaalf bezoeken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Twente – Willem II? Winst van FC Twente staat op 1.83, gelijkspel op 3.65 en een zege voor Willem II noteert 4.35. We tippen dat beide teams gaan scoren op 1.65. Zet eens een tientje in en je pakt €16,50.

Back To Top