Ga naar hoofdinhoud
PSV - AZ Eredivisie: een enorme kloof op de ranglijst | Getty

Zowel PSV, Ajax, Feyenoord, Heracles als VVV hebben dit weekend drie punten gepakt. Zij vormen de top vijf van de Eredivisie na negen speelronden. PSV behoudt dus zijn marge van vijf punten op Ajax, dat twee puntjes meer heeft dan Feyenoord.

Stand Eredivisie seizoen 2018 – 2019 

PSV – FC Emmen 6-0

Haal je na de 34 speelronden van de Eredivisie ruim meer dan 80 punten, dan is er een gerede kans dat je de landstitel op mag halen. Maar het heeft er alle schijn van dat dit jaar PSV of anders Ajax afkoerst op een totaal van misschien wel over de 90 punten. PSV heeft na de 6-0 afranseling van Emmen immers nog geen enkel verliespunt. Wie weet praten we na de winterstop over het evenaren van het ongeslagen seizoen dat Ajax in zijn gloriejaren midden jaren 90 meemaakte.

Lozano man of the match

De wedstrijd tegen FC Emmen was een niemendalletje, een ongelijke strijd die alleen maar vermakelijk werd omdat er in elk geval zes keer viel te juichen (voor de Brabantse fans). Hirving Lozano was man of the match met een goal en twee assists, terwijl zijn maatje Gutierrez nu in 105 minuten speeltijd al drie goals heeft gemaakt. Een opmerkelijk gemiddelde toch.

sc Heerenveen – Ajax 0-4

Nadat Ajax eerst al gehakt maakte van AZ (5-0) ging nu die andere club met ambities om in de subtop te verblijven er genadeloos aan. Heerenveen staat er net als AZ om bekend dat het zijn verdedigende taken soms wel erg nonchalant verwaarloost. En alhoewel het niet helemaal uitdraaide op een open huis (Ajax had zeventien schoten waarvan tien on target) valt op de ruime zege weinig af te dingen.

Spitsengoal

Lasse Schöne zette de Amsterdammers al binnen vier minuten op een voorsprong, Ziyech, Tadic en Dolberg bouwden de marge uit. Trainer Erik ten Hag verheugt zich op de steeds meer wedstrijdfit wordende Deen. “Een echte spitsengoal. Hij voelde zich niet helemaal lekker en scoort alsnog zo’n doelpunt. Kun je nagaan wat er gebeurt als hij zich wél lekker voelt”, zo zegt hij.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie

Zondag de Klassieker Ajax – Feyenoord. Check wedden op Eredivisie voor de actuele quoteringen.

NAC Breda – Willem II 2-2 (1-2)
Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (2-0)
Heracles – FC Groningen 4-1 (1-1)
VVV-Venlo ADO Den Haag 2-0 (1-0)
Fortuna Sittard – De Graafschap 3-1 (1-0)
Excelsior – Vitesse 2-0 (1-0)
PSV – FC Emmen 6-0 (4-0)
FC Utrecht – AZ 2-1 (1-1)
sc Heerenveen – Ajax 0-4 (0-2)

Back To Top