Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen eredivisie: Ajax winnaar Klassieker en PSV blijft foutloos | Getty

Het was een boeiend weekend in de Eredivisie, met de Klassieker Ajax – Feyenoord (3-0) als blikvanger en de confrontatie tussen FC Groningen en PSV (1-2) als fascinerende opwarmer. PSV heeft na tien speelronden de perfecte 30 punten, Ajax 25 en Feyenoord 20.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Kan je een ploeg die in 2017 nog landskampioen werd na tien speelronden al afschrijven? Ja, wel op basis van zaken als kwaliteit van de spelersgroep, het spelbeeld en het doelsaldo. PSV heeft niet alleen tien punten meer maar pronkt ook met het doelsaldo 38-4. Feyenoord moet het doen met 20-13. Zo’n enorme discrepantie in scorend en verdedigend vermogen valt simpelweg niet meer om te keren.

FC Groningen – PSV 1-2

Het is verleidelijk om na de last minute overwinning tegen hekkensluiter FC Groningen te beweren dat PSV toch ook kwetsbaar is. Want dat is een dooddoener. Geen enkele club walst in elke speelronde van de competitie zonder een centje pijn over elke tegenstander heen en staat bij rust al op 3-0. Dat lukt FC Barcelona niet, dat lukt Manchester City niet en dat is dus ook niet de meetlat waar PSV aan hoeft te voldoen.

Het duurde dan wel tot de 86e minuut voordat Denzel Dumfries de bevrijdende 1-2 aantekende, maar de Brabanders hadden ook daarvoor al meer on target doelpogingen afgedwongen en de PSV-ers stuurden 425 passes naar elkaar. Terwijl de Groningers elkaar maar 155 wisten te vinden. Kortom, het ging moeizamer dan gewild en gedacht, maar het is echt niet zo dat Groningen de gasten in de hoek wist te duwen. Dominantie levert niet altijd tientallen kansen op, maar zolang PSV duels blijft domineren, komen de kansen en dus de goals vanzelf wel.

Ajax – Feyenoord 3-0

Ajax onderschreef die stelling in de Johan Cruyff Arena in de Klassieker tegen Feyenoord. Al in de eerste 22 minuten werd Feyenoord aardig zoek gespeeld. Het hielp de gasten niet dat Jeremiah St. Juste na vijf minuten rood kreeg.

De druk werd groter en groter en wellicht was dat er de oorzaak van dat Feyenoord keeper Justin Bijlow toen na een inzet van Frenkie de Jong de bal knullig door zijn benen liet rollen. Hij dook er nog achteraan, maar was zo onstuimig dat hij alsnog zelf de bal over de lijn duwde. Dat gelukje was er voor nodig om de dominantie om te zetten in een voorsprong, vanaf dat moment waren er nog negen zuivere doelpogingen van Ajax, waarvan er twee door Ziyech en Tadic werden benut.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Wedden op Eredivisie ronde 11? Aan elkaar gewaagd zijn NAC – Heracles, Excelsior – FC Groningen en Fortuna – PEC Zwolle. Gokken op winst Excelsior, Heracles en Fortuna levert je in alle drie de gevallen 2.35 x je inleg op bij een goede voorspelling.

AZ- Heerenveen 2-3 (1-1)
Vitesse – Fortuna Sittard 2-1 (1-1)
Ajax – Feyenoord 3-0 (2-0)
Willem II – FC Utrecht 0-1 (0-0)
ADO Den Haag – NAC Breda 1-1 (1-1)
De Graafschap – Excelsior 4-1 (1-1)
FC Groningen – PSV 1-2 (1-1)
PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 (0-1)
FC Emmen – VVV-Venlo 1-1 (0-1)

Back To Top