Ga naar hoofdinhoud
Dit is de speeldagenkalender voor het seizoen 2022/2023

Zaterdag in de Eredivisie speelt om 20:45 uur Vitesse – VVV Venlo. Na vijftien speelronden heeft Vitesse de zevende plek in handen met 22 punten en staan de Limburgers daar vlak onder op plek negen met 20 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse heeft in de vorige zes competitiewedstrijden tien punten gehaald, genoeg om op koers te blijven liggen voor een plek in de subtop. VVV behaalde in diezelfde periode zes punten en dreigt in de grauwe brei genaamd middenmoot af te zakken. Wel heeft VVV Venlo nog een buffertje van vier punten op nummer tien Fortuna.

Speelwijze VVV Venlo te intensief

Al vaker hebben we op deze plek voorspeld dat VVV de mooie rangschikking van de eerste competitieweken niet vol zou kunnen houden. De speelwijze is te intensief en vereist te veel defensieve arbeid van het team.

De mannen van VVV hebben wellicht wel de mentale reserves maar simpelweg niet de kwaliteiten om dat van begin tot eind te blijven doen. En nu er wat scheurtjes in het verdedigende bolwerk ontstaan, veranderen die al snel in barsten. Veelzeggend is dat VVV een groot verval heeft tussen doelsaldo in de eerste helft (10-10) en doelsaldo in de tweede helft (8-12).

Vitesse niet bij grote jongens van de Eredivisie

Vitesse heeft op dat gebied trouwens ook werk te verrichten. Na de eerste 45 minuten staan de Gelderlanders op een doelsaldo van 13-8, in de tweede helft verslechtert dat tot 10-10. Een ander teken dat Vitesse voorlopig niet bij de grote jongens van de Eredivisie behoort is dat er vaker geen goals zijn gescoord dan dat er een clean sheet is gehouden (vier om drie). Geen tegengoals krijgen is voor VVV schier onmogelijk in uitwedstrijden: thuis is het gemiddelde 0,86 per match, uit twee.

In de afgelopen jaren speelden Vitesse en VVV twee slechts tweemaal tegen elkaar. Beide wedstrijden in het vorige seizoen eindigden in gelijkspel. Vitesse heeft slechts een van zijn vorige elf thuiswedstrijden in de competitie verloren. VVV heeft al vijfmaal op rij niet uit gewonnen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Vitesse – VVV Venlo voorspellen

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat voor winst genoteerd op 1.37. Inzetten op een gelijkspel levert je 4.60 x je inleg op bij een goede voorspellingen en gokken op VVV 8.50 keer.

We tippen dat er minstens drie goals vallen op 1.62 bij bookmaker Mr Green Sports. Maar aangezien het wat te veel van Vitesse gevraagd lijkt om er zelf drie te maken, klinkt ‘beide teams scoren’ met een quotering van 1.81 nog beter. In dat geval kunnen zelfs twee goals (1-1) genoeg zijn om de weddenschap te winnen.

Back To Top