Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht: sterk middenveld kan Tannane weerhouden van goals

Vitesse – VVV. Zondag om 16:45 uur spelen Vitesse en VVV Venlo in Arnhem de laatste wedstrijd van deze vijfde speelronde in de Eredivisie. De Gelderse gastheren hebben negen punten na vier duels, VVV heeft er zeven.

Donderdag begon Vitesse aan zijn Europese campagne met een match tegen Lazio Roma. Leuk en spannend, maar wel een zware belasting voor de selectie. De speelkalender zit voor de komende weken propvol. De bekerwinnaar van vorig seizoen speelt gemeten van vorige zaterdag tot begin november zeven keer. Gemiddeld elke drie dagen staat er dus spanning op de benen en in de hoofden. Een match is toch wat anders dan een trainingspotje.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – VVV Venlo

Over trainen gesproken, VVV Venlo had daar eerder in de week wel zin in en nodigde het Duitse Mönchengladbach uit voor een friendly. Of het nou echt een genoegen was valt te betwijfelen, want de Bundesligaclub walste met 5-1 over de Limburgers heen.

Maar laten we niet te hard zijn voor de club uit Venlo, want de promovendus is prima begonnen. Zeges op Sparta en Twente (die ze misschien later alsnog tegenkomen in de degradatiezone) werden gevolgd door een ingecalculeerde nederlaag tegen Ajax en een puntendeling met FC Groningen.

En ook wat onderliggende statistieken betreft oogt VVV momenteel als echte middenmoter. Dik twaalf schoten per wedstrijd, daarvan vijf on target, en dertien schoten tegen: in al die categorieën staat VVV Venlo in het midden.

VVV toont zich een vechtcluppie

Wel kan het stukken beter met de nauwkeurigheid van de passing. Er worden vooral lange ballen naar voren geschoten en dat brengt de zuiverheid terug tot onder de zeventig procent, de laagste score van de eredivisionisten. Bij Vitesse worden veel meer korte passes gegeven en zijn ze vooral dol op diagonale ballen, want met dertig als gemiddelde is de Parel van Gelderland daarin de koploper.

Vitesse won vier van de vorige zes duels tegen VVV en verloor er twee. Ook in het Gelredome is dat over de vorige zes confrontaties de verdeling, met als totale doelsaldo 14-4.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellen Vitesse – VVV Venlo

Winst van Vitesse noteert bij bookmaker Mr Green 1.64, gelijkspel 4.00 en winst van VVV 4.90. VVV toont zich een vechtcluppie en we tippen dat de gasten niet met meer dan een goal verschil gaan verliezen. Die weddenschap win je dus als VVV met een goal verschil verliest, gelijkspeelt of wint. De +1,5 goal op VVV Venlo noteert 1.46. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top