Ga naar hoofdinhoud
Vitesse Eredivisie Henk Fraser lijdt onder bemoeizucht Getty

Het zit er dik in dat Vitesse na de winterstop een flinke duikeling maakt op de Eredivisie ranglijst. Trainer Henk Fraser is de bemoeienis van de vriendjes van de eigenaar spuugzat en verlengt zijn contract niet. Nu hij de vuile was buiten hangt, zou hij ook wel eens snel ontslagen kunnen worden. Maar wie wil dan instappen?

Het is al langer bekend dat Fraser de schurft krijgt van de pogingen van commissarissen Valeri Oyf en Yevgeni Merkel om een stempel te drukken op het technische beleid. Afgelopen zondag ging hij in het tv-programma Studio Voetbal explicieter dan ooit los over de gang van zaken in Arnhem. “Ik heb het onwijs naar mijn zin bij 95% van mijn werkzaamheden. Ze hebben mijn werk niet makkelijker gemaakt”, zegt Fraser.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vriendjespolitiek krikt transferwaarde op

Het is de vraag waarom de twee Russen niet gewoon zelf plaatsnemen in de dugout. Dan kunnen ze bepalen wie speelt, wie wordt gewisseld en of er lange of korte ballen worden gespeeld. Want het schijnt dat ze wel erg gedetailleerd willen meepraten over wat er gebeurt op het veld. Wellicht speelt mee dat ze spelers van bevriende zaakwaarnemers meer in the picture willen zetten om zo de transferwaarde op te krikken.

Eerder dit jaar was technisch directeur Mohammed Allach het al zat bij Vitesse. Hij pakte zijn koffer in en verkaste naar Maccabi Haifa. Algemeen directeur Joost de Wit doet ondertussen alsof alles pais en vree is en zegt slapjes dat er bij elke club discussies plaatsvinden en dat voetbal nou eenmaal heftige emoties oproept.

PSV kan keeper niet zoethouden

PSV lijkt keeper Jeroen Zoet kwijt te gaan raken. De 26-jarige sluitpost wist de international afgelopen zomer nog voor de club te behouden door te vraagprijs wat te hoog in te schatten. Zijn contract loopt af in 2019 en als Zoet niet wil bijtekenen, dan is de zomer van 2018 het juiste moment om nog een mooi bedrag voor hem te vangen.

De vraag is nu, wie staan er op PSV’s lijstje om de nieuwe nummer 1 te worden? De Telegraaf meent dat Pau Lopez van Espanyol hoge ogen gooit. Lopez is 23 jaar en hij plus zijn zaakwaarnemer hebben al een ontmoeting achter de rug met de Brabantse directie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? Komend weekend ontmoet Vitesse de koploper PSV, dat favoriet is op 1.32. Gelijkspel noteert 5.60 en winst Vitesse 7.50. We tippen dat Heerenveen dit Eredivisie seizoen hoger eindigt dan Vitesse, de notering is 2.90.

Eredivisie Nieuws

Back To Top