Ga naar hoofdinhoud
Vitesse Eredivisie trainer Henk Fraser interim Edward Sturing voorspellingen Getty

Eredivisie nieuws. Vitesse heeft woensdag de grote wisseltruc toegepast. Henk Fraser, die komende zomer sowieso al zijn boeltje zou pakken, is van zijn taken ontheven en de nieuwe trainer is oud-speler Edward Sturing. Welkom bij Hollywood aan de Rijn.

Vitesse trainer Henk Fraser weg

Al het hele seizoen foetert en moppert Fraser over de invloed die vriendjes van de Russische eigenaar willen uitoefenen op zijn technische beleid. Fraser is daar niet van gediend en kondigde daarom eerder al aan dat het na dit Eredivisie seizoen genoeg is geweest, waarbij het ongetwijfeld meespeelt dat een werknemer niet doorbetaald krijgt als hij zelf ontslag neemt.

Na de recente nederlagen tegen degradatiekandidaten NAC Breda en Roda JC besluit de directie dan toch te doen wat misschien al eerder nodig was: exit Fraser.

Edward Sturing trainer Vitesse

Gelijk vindt er een grondige, vroegtijdige schoonmaak plaats. Ook assistent-trainer Aleksandar Rankovicv en fysiek- en assistent-trainer Jurgen Seegers worden op straat gezet, zodat (interim) trainer Sturing zelf een team samen kan stellen.

Nu kan je je afvragen, waar het nou voor nodig is om met nog maar vijf speelronden te gaan tot zo’n ingrijpend besluit te komen. De algemeen directeur Joost de Wit legt het uit: “De huidige doelstelling voor Vitesse, het halen van de play-offs, komt de laatste weken steeds meer in gevaar en we willen er alles aan doen om onze doelstelling te halen.”

Wat blijvend zal herinneren aan het korte tijdperk-Fraser is de bekerwinst, de eerste prijs ooit in de clubgeschiedenis. “Ik ben trots om voor Vitesse te hebben mogen werken”, zegt Fraser nederig. Hij is na de zomer de trainer van Sparta, terwijl Sturing al weet dat zijn interimpositie ook echt tijdelijk is, want Leonid Slutsky is al vastgelegd.

Ajax: Ten Hag hekelt de pers

Het is honderd dagen geleden dat Erik ten Hag begon als trainer van Ajax. Sommigen twijfelden of de voormalige leidsman van FC Utrecht wel de juiste Ajaxmentaliteit had, of hij wel die Amsterdamse arrogantie bezat. Nou, de Tukker blijkt snel te leren en haakt aan bij een echte randstedelijke traditie: kankeren op de media.

“Er werd geroepen dat ik een verdedigende trainer zou zijn bijvoorbeeld”, zo begint hij zijn klaagverhaal. “Dat is écht onzin. Onder mijn leiding is er bij meerdere clubs heel attractief en creatief voetbal gespeeld.” Heel goed, je hebt de juiste toon te pakken Erik, daar houdt de club van die ooit stropdassen ontwierp met daarop #1 geprint. En hij gooit er een schepje bovenop: “Er waren spelers die volgens de buitenwacht ‘moeilijk hanteerbaar’ waren, maar die onder mij explosief konden groeien.” Aldus sprak Erik van Gaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Gokje Eredivisie wagen? Dit weekend speelt Vitesse thuis tegen Sparta en als je denkt dat het ontslag van Fraser positief uitpakt, pak dan de 1.60 op winst van de thuisploeg. Gelijkspel noteert 4.10 en winst van Sparta levert je 5.10 per ingezette euro op.

Back To Top