Ga naar hoofdinhoud
Komt Vitesse zonder stadion te zitten? huur Gelredome opgezegd. Getty

Vitesse verkeert op voet van oorlog met de vastgoedbeheerder die de Gelredome in handen heeft. De club vindt de huur te hoog en zegt daarom per 1 oktober 2023 de overeenkomst op. Wie in de regio van Arnhem heeft nog een beetje ruime tuin beschikbaar voor de wedstrijden van de trots van Gelderland?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Gelredome verkocht

Eerder dit jaar stond de GelreDome te koop. Dat viel onder meer op bij Nedstede Leisure Participaties en al snel bracht het een bod uit. Vervolgens ging er van alles mis: Nedstede dacht dat de deal rond was, maar de toenmalige Gelders Stadion/Spes Bona betwistte dat.

Een rechtszaak volgde. Uiteindelijk kwam er in juli 2018 dan toch een afspraak: voor 14 miljoen euro mocht Nedstede zich (vanaf 1 september) de nieuwe eigenaar noemen.

Vitesse vindt huur stadion te hoog

Daarmee was het gerommel nog niet over. Want nog diezelfde juli stuurde Vitesse, dat formeel een onderverhuurder is van exploitant Exploitatiemaatschapppij GelreDome, een brief naar de nieuwe eigenaar. De strekking: de club vindt 1,85 miljoen euro per 30 speeldagen een te hoog bedrag.

Op dat moment wist Vitesse al dat het de overeenkomst voor eind september 2018 moest opzeggen, want anders wordt die automatisch met 20 jaar verlengd. De brief was een uitnodiging om met Michael van de Kuit, de topman van Nedstede Leisure Participaties, over de kwestie te praten.

Joost de Wit vs Michael van de Kuit

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, hoopte met die brief een gesprek op gang te brengen. Dat lukte niet: Van de Kuit zag de brief als een soort dreigement en zal wel hebben gedacht: zoek dan maar een ander stadion. Nu is er dus vijf jaar tijd om er alsnog uit te komen, anders heeft Vitesse over vijf jaar geen thuisbasis meer. “We hebben elkaar ontmoet en proberen nu tot een beter contract te komen. Evenwichtiger, want dat is nu niet aan de orde”, zegt De Wit.

Van de Kuit is ‘not amused’ en hij betwist de visie van Vitesse dat er een ‘eeuwig speelrecht’ is. “We hebben er twee hoogleraren naar laten kijken. Vitesse heeft toen afstand gedaan van alle voorgaande rechten”, zo vertelt hij.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Feyenoord – Vitesse

Wedden op Eredivisie? De timing van dit gerommel bij ‘Hollywood aan de Rijn’ is lekker: komend weekend speelt Vitesse tegen Feyenoord. De Rotterdammers zijn bij de bookmakers favoriet voor de winst en noteren 1.50, gelijkspel staat op 4.35 en winst Vitesse levert je 6.00 x je inleg op. We tippen een matige pot van Vitesse: geen goals voor de Arnhemmers noteert 2.65.

Back To Top