Ga naar hoofdinhoud
Vitesse aanvoerder Linssen zweert tijdens blessure bij mosterd

Vitesse speelt vanavond thuis om 20:00 uur tegen Viitorul uit Roemenië en heeft een 2-2 gelijkspel in de zak. AZ keerde echter terug uit Kazachstan met een 2-0 nederlaag versus Kairat en moet vanaf 20:45 uur in Alkmaar flink aan de bak.

Het was een zeer open match die Vitesse afwerkte tegen Viitorul, het team van de Roemeense legende Gheorghe Hagi. Dat blijkt niet alleen uit de uitslag, maar vooral ook uit de in totaal 29 doelpogingen die het publiek te zien kreeg. De Roemenen kregen zes van die schoten tussen de palen gemikt en Vitesse zeven, zodat het gelijkspel een vrij logisch resultaat is.

Leonid Slutsky, de nieuwe trainer van Vitesse, schat de kansen van zijn club positief in. “Natuurlijk zijn wij beter dan onze tegenstander, maar niet drie keer zo sterk”, zo beredeneert de Rus. Ook wierp hij een blik op de competitieverrichtingen van Viitorul: “”Zij speelden afgelopen maandag met tien invallers in de competitie, dus reken maar dat ze het serieus nemen.”

De uitwedstrijd van AZ was iets minder open, met twintig schoten in totaal, waarvan vier on target voor Kairat en twee voor AZ. De dadendrang was er wel bij de Noord-Hollanders, getuige ook het hoge aantal van negen corners, maar de finesse nog lang niet. En dat is niet zo gek, gezien het vertrek van de twee grootste goalgetters van afgelopen seizoen: Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst.

Trainer John van den Brom ligt al dagenlang wakker om een plannetje te bedenken. “Ze hebben goede spelers voorin zoals Andrej Arsjavin en Aderinsola Eseola, die het ons heel moeilijk hebben gemaakt, maar wij hoeven echt niet bibberend de strijd aan te gaan”, zo schat hij de situatie in. “Het begint met durf. Met aanvallen op een manier die ons past, gevarieerd via de flanken en het centrum. We moeten veel beter en sneller druk op de bal zetten, dan haal je de counter eruit en kun je zelf meteen een aanval plaatsen.”

De returnwedstrijd wordt live op Facebook gestreamd via de pagina van AZ.

Doe je Europa League voorspelling en win bij Kroon Sport!

Vitesse staat voor winst op @1.35, gelijkspel noteert @4.80 bij MrGreen Sport en winst van Viitorul @6.50. Vorige week gaven we twee juiste tips, namelijk de dubbele kans op de buitenlanders clubs (winst of gelijk). Die handhaven we: Gelijkspel of winst Viitorul noteert @3.00. En die notering krijg je bij AZ tegen Kairat ook voor winst Kairait of gelijkspel. Verwacht je winst voor AZ, pak dan de @1.35, terwijl een zege van de gasten @6.50 noteert.

Eredivisie Nieuws

Back To Top