Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Heracles Almelo - Feyenoord: winnaar pakt derde plek Eredivisie | Getty

Eredivisie nieuws. Koploper Feyenoord is nog drie wedstrijden verwijderd van de eerste landstitel sinds 1999. De eerstvolgende horde is de uitwedstrijd tegen bekerfinalist Vitesse. Deze staat aanstaande zondag 23 april om 14.30 uur op het programma in het Gelredome.

Niet alleen de Feyenoord-fans hopen op een titel, want ook aan de kant van Vitesse spreken een aantal mensen duidelijk hun voorkeur uit. Zo liet Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel eerder dit seizoen al weten dat hij hoopt op een kampioenschap voor Feyenoord. Zelf zal de topscorer de club uit Rotterdam-zuid geen pijn kunnen doen, want afgelopen weekend liep hij tegen een zeer discutabele gele kaart aan waardoor hij geschorst is.

Leerdam: ‘Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt’

Ook Kelvin Leerdam hoopt op een titel voor Feyenoord. Het jeugdproduct van de club uit Rotterdam speelde enkele jaren in het rood-wit, voordat hij naar Vitesse verkaste. “Ik ben blij dat ze het goed doen dit seizoen. En natuurlijk hoop ik als Feyenoorder dat ze kampioen worden”, vertelde Leerdam over zijn voormalig werkgever. “Maar volgende week is voor ons gewoon weer een belangrijke wedstrijd. Wij moeten scherp blijven, er staan als team en deze kater wegspoelen.”

Vitesse richt zich op bekerfinale

Voor Vitesse staat er in de Nederlandse Eredivisie niet veel meer op het programma. Het team van Henk Fraser is namelijk al zeker van deelname aan de play-offs en bij het winnen van de KNVB-beker is Vitesse verzekerd van Europees Voetbal. Alle focus van de Arnhemmers ligt dan ook op het bekertoernooi, waardoor het geen gekke gedachten is dat een aantal belangrijke krachten rust gaan krijgen tegen Feyenoord.

Toch beweert Fraser, overigens oud-speler van Feyenoord, dat ‘zijn’ Vitesse wél vol voor de winst zal gaan spelen tegen de Rotterdammers. “Het is topsport, cadeaus bestaan niet op het hoogste niveau van Nederland.”

Feyenoord bij winst erg dichtbij Coolsingel

Mocht Feyenoord als winnaar van het veld stappen in het Gelredome, dan komt de titel voor Feyenoord wel erg dichtbij. De Rotterdammers staan momenteel op 76 punten, één meer dan Ajax dat op bezoek gaat bij PSV. Na het treffen met Vitesse wachten nog wedstrijden tegen ‘het kleine broertje’ Excelsior en Heracles Almelo. Hierdoor lijkt een titel voor Feyenoord niet meer te kunnen ontgaan en kunnen supporters alvast een plekje gaan reserveren op de Coolsingel.

Back To Top