Ga naar hoofdinhoud
PSV – Vitesse Eredivisie: Wedden en winnen Getty

Vitesse – sc Heerenveen, programma Eredivisie. Zaterdag om 20:45 uur treft nummer acht Vitesse in de Gelredome de nummer elf sc Heerenveen. Het verschil tussen de clubs is vier punten (33 versus 29).

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Vitesse – sc Heerenveen

Voor Vitesse is de jacht op plek drie ingezet. Op die positie is door de spectaculaire ineenstorting van Feyenoord immers een vacature ontstaan. Momenteel bekleedt Heracles het stekje achter PSV en Ajax, met vijf punten meer dan Vitesse. Dat lijkt te doen, mits mede-subtopper sc Heerenveen wordt verslagen.

De Friese club zal vinden dat de elfde plek niet bij hen hoort, maar om die plek te verlaten, zullen de boys van Foppe de Haan hun vorm moeten opkrikken. In de afgelopen zes speelronden haalde sc Heerenveen negen punten, helemaal niet zo gek, maar toch bijvoorbeeld zeven minder dan AZ, dat ook aast op die felbegeerde derde plek. Vitesse haalde in dezelfde periode acht punten.

Middenmoters Eredivisie

Sinds De Haan is aangesteld bij Heerenveen, eerst als interimmer op korte termijn en daarna tot het einde van het seizoen, regent het goals bij de duels van de Friezen. Gemiddeld zijn het er vier per wedstrijd. En die vallen echt niet altijd in Fries voordeel uit, zo bewijst de 1-3 nederlaag tegen FC Twente van afgelopen weekend.

In alle aspecten zijn Vitesse en sc Heerenveen tot nu toe dit seizoen middenmoters. Vitesse haalde uit zijn elf thuisduels bijvoorbeeld twintig punten, de op zeven na beste score. En Heerenveen heeft in zijn elf tripjes elf punten opgehaald, wat ook geen opmerkelijk resultaat is, want acht ploegen deden dat uit beter.

Ombuigen achterstand

Waar dit duo niet gemiddeld in presteert, is in het ombuigen van een achterstand. Want dat blijken ze dit seizoen gewoonweg niet te kunnen. Heerenveen stond in tien van zijn 22 eerdere competitieduels met 0-1 achter en redde uit die situaties maar vijf punten, dus gemiddeld 0,5 per achterstand. Vitesse was nog zwakker met acht keer een deficit van 0-1, waaruit twee puntjes werden gepeurd (0,25 gemiddeld). Alleen Cambuur deed dat slechter.
er aan te pas.

Vier van de laatste zes duels in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel en beide ploegen wonnen eenmaal. Ook het doelsaldo is in evenwicht met elf tegen elf. Ook in de Gelredome vond tijdens de zes recentste onderlinge partijen die verdeling plaats, wel met een iets ander doelsaldo van 13-11.

Eredivisie Nieuws

Back To Top