Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Groningen - VVV-Venlo: weinig goals te verwachten

Zondag om 12:30 uur krijgt Vitesse in Arnhem PSV op bezoek. Het is dé topper van de tiende speelronde van de Eredivisie. PSV staat bovenaan met liefst 24 punten en Vitesse staat derde met 18 punten.

Het is alweer zes speelronden geleden dat PSV voor het eerst, en tot nu toe laatst, niet de volle mep meenam uit een speelronde. De Brabanders gingen toen uit onderuit tegen Heerenveen. Daarna werd vijfmaal op rij gewonnen en met zulke forse cijfers, dat die 2-0 domper extreem werd omgebogen naar een doelsaldo (over die vorige zes matches) van plus vijftien. Vitesse haalde in dezelfde periode twaalf punten (saldo plus acht).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – PSV Eredivisie

Alle thuisduels verliepen voor PSV dus ook voorspoedig en het doelsaldo van die vijf clashes is plus elf (13-2). Dat ziet er zeer solide uit en dat is een heuglijke ontwikkeling voor trainer Philip Cocu, want in de afgelopen seizoenen werden er in het Philips Stadion op de gekste momenten punten gedropt.

Vitesse staat juist bovenaan de sublijst qua uitwedstrijden met dertien punten uit vijf (saldo 13-3). Interessant: dit zijn dus de sterkste thuisploeg en sterkste uitploeg.

Wat minder veelbelovend vanuit Vitesse-perspectief zijn de onderlinge resultaten uit het recente verleden. PSV won zesmaal op rij van de parel van Gelderland. Wat die reeks nog ontluisterender maakt is dat de club uit Arnhem in die periode geen enkele keer scoorde; PSV deed dat negen keer. En ook in het eigen Gelredome is Vitesse niet veilig voor de Eindhovense dadendrang: PSV won vier van de vorige zes keer (tweemaal gelijk, totale saldo 4-9).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen voetbal Vitesse – PSV

Vitesse heeft uiteraard een minder brede selectie dan PSV en inmiddels hebben al acht mannen minstens 700 competitieminuten in de benen. Bij PSV kan wat meer worden gerouleerd zonder te veel in te boeten aan kwaliteit en is dat bij zes man het geval.
Wat dat betreft kan PSV de inspanningen van het bekerduel van donderdag wel opvangen, terwijl Vitesse hierna midweeks aan de slag moet in de Europa League. Maar aangezien Vitesse toch al niet meer kan overwinteren zal dat zijn schaduw niet vooruit werpen over deze match.

Wedden op Eredivisie? PSV is dik favoriet op 1.67, gelijkspel noteert 4.00 en winst Vitesse staat op 4.60. Gezien de ontiegelijk eenzijdige recente resultaten klinkt de 1.67 aantrekkelijk. We tippen dat Hirving Lozano gaat scoren – dat levert 2.40. per ingezette euro op bij bookmaker Mr Green.

Back To Top