Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Feyenoord Eredivisie tips weddenschappen winnen Getty

Het is misschien een wat gek gezicht, maar Vitesse en PEC Zwolle behoren tot de beste subtop van de Eredivisie. Voor het ambitieuze Vitesse is een zege echter broodnodig.

De huidige vijfde plek van Vitesse is degelijk tot goed van de club uit Arnhem. Maar de afgelopen anderhalve maand heeft de ploeg van trainer Henk Fraser meer klappen opgelopen dan het lief is. Het begon met de uitschakeling in de KNVB Beker door de amateurs van Swift. Er was een kleine opleving met een 1-2 zege op Ajax, maar daarna was het weer kommer en kwel: vijf punten uit vier Eredivisie wedstrijden en twee nederlagen in de Europa League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – PEC Zwolle Eredivisie

Vooral de nederlaag tegen Zulte-Waregem donderdag kwam hard aan bij Vitesse, eentje die bijna zeker Europese uitschakeling betekent. “Het zat er gewoon niet in. De spelers en ik hebben als collectief gefaald. Ik vind dat ook echt. Vandaag hebben wij gewoon gefaald. Daar kunnen we wel ingewikkeld over doen, maar het is zo. De frustratie is groot. We zijn door het ijs gezakt, daar is geen excuus voor. Dit moeten we slikken. We zullen de hele wereld over ons heen krijgen, terecht”, aldus Fraser na het 0-2 verlies tegen Zulte-Waregem.

PEC Zwolle in de lift

60 kilometer noordwaarts zijn er juist alleen maar blije gezichten. Onder Ron Jans maakte PEC Zwolle al eens een glorietijd mee, en nu lijkt men opnieuw een succestrainer te hebben gevonden. PEC staat onder leiding van John van ’t Schip knap derde, en daar is niets op af te dingen. Alleen Ajax wist PEC er dit seizoen onder te krijgen, verder was het louter overwinningen en een paar gelijkspellen, waaronder een knappe 0-0 tegen Feyenoord in De Kuip.

PEC Zwolle kan tegen Vitesse de zevende ongeslagen wedstrijd op rij neerzetten. Als Van ’t Schip met PEC daarna ook niet van PSV en Heerenveen verliest, evenaart hij het record van Ron Jans met negen duels op rij ongeslagen. Maar voorlopig is het qua prestaties hosanna in Zwolle en voor Van ’t Schip. “Het is heel mooi hoe wij ons ontwikkelen, als team en als spelers individueel. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik geniet hier wel van. Ons sprookje blijft gaande.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Beide teams gaan scoren

Met zijn jonge ploeg moet Van ’t Schip wel aan de slag om het getergde Vitesse te kraken, dat een derde nederlaag op rij in de GelreDome wil vermijden. Veel zal afhangen van de vorm van smaakmakers Youness Mokhtar en Mustafa Saymak. En de sterke defensie van Zwolle zal individueel sterke spelers als Tim Matavz, Bryan Linssen en Milot Rashica moeten afstoppen.

Wedden op Eredivisie? Vitesse zit even in de hoek waar de klappen vallen, maar desondanks heeft bookmaker Mr Green vertrouwen in een herrijzenis van de Arnhemse club. Zij zetten odds van 1.84 op winst voor Vitesse, tegen 3.80 op een zege voor PEC Zwolle. Met een broze Vitesse-defensie tip ik ‘both teams to score’ op 1.56 bij Mr Green.

Back To Top