Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Vitesse - Heracles Almelo: meer goals onder Frank Wormuth Getty

Vitesse – Heracles Almelo, Eredivisie. Zondag 7 oktober 2018 om 14:30 uur ontvangt Vitesse in de Gelredome te Arnhem gasten uit Almelo, namelijk Heracles. Het is een subtoppertje, want de thuisploeg staat zevende en de bezoekers vierde. Wel zit er een groot puntengat tussen de twee: Vitesse heeft er negen en Heracles zestien.

Doelsaldo Heracles Almelo

Laten we beginnen met Heracles Almelo, de verrassing tot zover in de Nederlandse competitie. Aan de hand van de Duitse trainer Frank Wormuth wisten de Tukkers zelfs meer goals te produceren dan Ajax: negentien om zestien.

Daar staat een saldo van veertien tegengoals tegenover, aanzienlijk meer dan de rest van de top zeven. Gemiddeld zijn er 4,7 goals per matches bij Heracles (voor en tegen) en dat zorgt voor veel vermaak.

Wankel achterin

Met Osman, Merkel en Duarte heeft de club spelers met technische bagage in huis, maar achterin wankelt het en worden hoge ballen niet resoluut weggewerkt. Ook werden er al drie tegengoals opgelopen door strafschoppen.

Vitesse meer balbezit

Vitesse lost evenals Heracles gemiddeld vijftien schoten per wedstrijd af, maar een kleiner deel is zuiver tussen de palen gericht (vijf versus zeven). Wel slaagt de parel van Gelderland erin om minder schoten tegen te krijgen, dertien tegenover vijftien.

Ook heeft Vitesse wat meer balbezit op het laatste derde van het veld en vinden meer doelpogingen plaats vanuit het strafschopgebied en is er net wat meer balbezit.

Teams gelijkwaardig

Kortom, deze onderliggende cijfertjes wijzen erop dat Heracles meer punten heeft gepakt dan op de basis van het spelbeeld verwacht kon worden. Ondanks dat gat van zeven punten zijn de teams vrij gelijkwaardig, wat in elk geval wel zo was in de afgelopen jaren. Van de vorige zes ontmoetingen wonnen ze er elk eentje, viermaal werd het gelijk (doelsaldo 5-5). Thuis won Vitesse twee van de laatste zes keer en Heracles eenmaal (9-5).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Vitesse – Heracles Almelo

Tot nu toe is Vitesse redelijk zuinig met het scoren van goals. Slechts tweemaal werden er twee of meer treffers gemaakt. Heracles deed dat al vijfmaal en behield slechts een keer een clean sheet. Op PSV na scoort er geen team zo vaak na de rust als Heracles (elf), wat toch wijst op een enorme drive en conditie, wat wellicht samenhangt met de achtergrond van Wormuth.

Wedden op Eredivisie? Vitesse noteert 1.72 voor winst, gelijkspel staat op 4.10 en gokken op winst Heracles levert je 4.20 x je inleg op bij een goede voorspelling. Dat maakt de ‘Double Chance’ weddenschap (gelijk of winst) van Heracles attractief op 2.12. Dit duel leverde in de afgelopen seizoenen niet zoveel treffers op, dus ook 2.65 op minder dan drie goals is het overwegen waard.

Back To Top