Ga naar hoofdinhoud
Tussenronde KNVB Beker sluit af met Willem II - Vitesse

Eredivisie. Zaterdag om 20:45 uur staat Vitesse in het Gelredome tegenover Heerenveen. Na achttien van de 34 speelronden bivakkeert Vitesse op plek 7 met 27 punten en Sc Heerenveen op plek negen met 23 punten. Als alles tegenzit zouden de Friezen na dit weekend kunnen dalen naar plek dertien.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – sc Heerenveen

In de winterstop was er het nodige tumult bij Vitesse. De zogeheten parel van Gelderland blonk niet zo lekker door alle problemen in de bestuurskamer. Trainer Henk Fraser maakte half december 2017 bekend dat hij na dit seizoen opstapt. Hij is de bemoeienis beu van de handlangers die de Russische eigenaar Alexander Chigirinskyin het bestuur heeft geplant. De vraag is of het wel zo verstandig was om het einde aan te kondigen. Vaak werkt dat verlammend op een spelergroep: waarom zouden ze knokken voor een man die het al heeft opgegeven?

Daarnaast heeft Fraser recent en in het openbaar een negatief rapportcijfer uitgedeeld aan zijn mannen. Hij stelt dat niemand in de groep klaar is voor een stap hogerop. Want: “Daar hoort de druk van elke week presteren bij. Nou, aan die voorwaarde heeft tot nu toe niemand voldaan.” Leuk om via de media te horen van je baas.

Met acht punten uit de laatste zes eredivisiewedstrijden ging Vitesse met een mineurstemming de winterstop in. Maar het kon nog zwakker, zo toonde sc Heerenveen aan. De Friezen haalden uit hun zes vorige speelronden slechts vijf punten. Ook hebben deze clubs gemeen dat ze vreemd genoeg uit meer punten halen dan thuis.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelling: Vitesse wint

Qua onderlinge duels is Vitesse in de afgelopen jaren sterker met vier zeges uit zes wedstrijden tegenover nul nederlagen. Ook in Arnhem bleef Vitesse bij de vorige zes bezoekjes van Heerenveen ongeslagen: vier zeges, tweemaal gelijk en een totaal doelsaldo van 18-10. Dit seizoen schieten de teams ongeveer even vaak op goal, zowel of als on target. Ook ontlopen ze elkaar amper qua doelpogingen tegen en zijn de statistieken op het vlak van balbezit, aantal passes en locatie van balbezit ook griezelig identiek.

Wedden op Vitesse – Heerenveen? Vitesse is de favoriet op 1.98, gelijkspel noteert 3.65 en een zege van Heerenveen 3.50. De Friezen komen door de absentie van Arber Zeneli en Martin Ødegaard verzwakt naar Arnhem en we tippen dat ze minder dan tweemaal scoren op 1.38.

Back To Top