Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht: sterk middenveld kan Tannane weerhouden van goals

Eredivisie speelronde 21. Vandaag om 20:00 uur speelt Vitesse tegen FC Groningen in de Gelredome. De gastheren uit Arnhem staan zesde met 31 punten en de gasten staan dertiende met 22 punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – FC Groningen Eredivisie

Vitesse zal tevreden zijn over hoe het kalenderjaar 2018 is begonnen. De drie duels dit jaar leverden zeven punten op. Groningen wacht daarentegen nog op zijn eerste zege van 2018 na de gelijke spelen tegen Willem II en Heracles. Kijken we naar de vorige zes speelronden van beide teams om de vorm in te schatten, dan blijken ze weinig voor elkaar onder te doen: negen punten voor Vitesse en zeven voor de noorderlingen.

De gasten zullen misschien zonder Mimoun Mahi zuidwaarts reizen. De spits, die dit seizoen van het ene relletje naar de andere blessure sukkelt, haakte donderdag bij de training af met een kwaaltje. Vorig weekend werd hij een kwartier voor het einde uit het veld gehaald, dus ook toen was hij wellicht niet topfit. Als hij ontbreekt maakt Ajdin Hrustic een goede kans op een startplek.

Transfer Milot Rashica

Vitesse heeft vlak voor het verstrijken van de transferdeadline afscheid genomen van Milot Rashica. Trainer Henk Fraser is helder over wie zijn plek in zal nemen. “Mitchell van Bergen past wel het beste in het plaatje en komt er ook het dichtst bij als je een vergelijking maakt met Rashica.”

Maar dat is voor korte termijn. Deze week trok de club namelijk Roy Beerens van Reading aan en zodra hij speelklaar is moet hij Rashica doen vergeten. Verder kan Tim Matavz meespelen aangezien Vitesse beroep heeft aangetekend tegen zijn schorsing vanwege een vermeende elleboogstoot (in de match tegen Heerenveen).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelligen Vitesse – Groningen

Vitesse won de helft van de laatste zes confrontaties met FC Groningen en verloor er een. Ook in de vorige zes thuiswedstrijden tegen Groningen trad die verdeling op, met het totale doelsaldo van 13-8. Wel gaat het thuis momenteel wat stroef met vijf gelijke spelen in de laatste zeven duels voor eigen publiek. Groningen presteert echter zeer zwak buiten het eigen stadion met maar vijf punten uit negen trips.

Inzetten op de Eredivisie? Vitesse noteert 1.62, gelijkspel 4.00 en winst Groningen levert je 5.10 op. We verwachten dat Vitesse minstens twee goals maakt tegen de buiten eigen huis dramatisch presterende Groningers. Over 1,5 goals voor Vitesse noteert bij de bookmakers 1.61.

Back To Top