Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: KNVB krijgt gelijk, Vitesse op ramkoers met Gelredome

Vitesse wil weer het GelreDome in zijn bezit krijgen. De club uit Arnhem huurt het stadion momenteel voor twee miljoen euro per jaar. Struikelblok: De provincie Gelderland ligt dwars.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

GelreDome multifunctioneel

Laatst meldden we dat NEC het Goffertstadion terug wil kopen van de gemeente Nijmegen. Eerder verkocht de club het onderkomen willlens en wetens aan de gemeente. En het is bepaald niet de enige vereniging die pingpongt met het stadion of de grond daaronder. Vaak worden die zaken tegen een bespottelijk hoge prijs verkocht en dan weer tegen een bespottelijk lage prijs gekocht. Het is vermomde staatssteun, belastinggeld dat onder het mom van een onroerendgoed-deal van overheid naar club stroomt.

De provincie Gelderland heeft geen trek in weer een ketting van aankopen en verkopen. Twintig jaar terug betaalde de provincie mee (11,3 miljoen) aan de bouw van het Gelredome. Gelderland mag een boete opleggen van precies die 11,3 miljoen als Vitesse toch weer het gebouw terugkoopt van de huidige eigenaar, vastgoedbedrijf Spes Bona.
De provincie wil dat het stadion multifunctioneel ingezet blijft worden. Vitesse lijkt die wens tegemoet te komen door nu te stellen dat ze alleen het stadion willen kopen en de exploitatie daarvan over gaan laten aan een andere partij.

PSV: Luuk de Jong scoort weer

Vorig seizoen was er een om snel te vergeten voor Luuk de Jong. De spits van PSV begon ook deze jaargang van de eredivisie niet florissant. De afgelopen weken lijkt hij op de goede weg, pikt hij weer speeltijd mee en verschijnt hij ook weer op het scoreformulier. Hij staat nu op twee competitiegoals en vier assists, maar als hij het instinct te pakken krijgt van twee jaar terug, gaan er de komende maanden nog veel volgen.

Het fijne aan de broer van Ajacied Siem is dat hij in die donkere periode geen boze interviews gaf en nu tijdens zijn comeback geen verongelijkte gebaren maakt zoals een wijsvinger voor de lippen. Of komt dat in het weekend, bij Ajax tegen PSV? “Natuurlijk hoop ik dat ik daar scoor, maar vooral dat we daar winnen. Maar met m’n vinger zal ik het ook dan rustig houden.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Ajax is in Amsterdam favoriet en noteert 1.82, gelijkspel noteert 3.80 en winst PSV 4.00. Een goal van Luuk de Jong staat bij bookmaker Mr Green op 3.65 en zelfs op 9.00 als het de openingstreffer is.

Eredivisie Nieuws

Back To Top