Ga naar hoofdinhoud
Tussenronde KNVB Beker sluit af met Willem II - Vitesse

Zondag om 14:30 uur strijdt Vitesse in de Gelredome tegen Feyenoord. De thuisclub tracht zijn plek in de Europese zone vast te houden terwijl de Rotterdamse gasten dat ene puntje voorsprong op Ajax willen handhaven of uitbouwen.

Vitesse staat na 31 van de 34 speelronden vijfde en er zijn wonderen nodig om nummer acht, Heerenveen, het gat van acht punten richting de Arnhemmers te zien repareren. Kortom, Vitesse is min of meer verzekerd van Europees voetbal in het komende seizoen. Voor Feyenoord geldt dat natuurlijk ook, al bleek dit jaar hoe schizofreen die ervaring uit kan pakken. Terwijl de Stadionploeg in Nederland soeverein iedereen oprolde, bleef hij in de Europa League al in de groepsfase steken.

Vitesse – Feyenoord Eredivisie

Feyenoord won drie van de laatste zes confrontaties met Vitesse en verloor tweemaal. Qua doelsaldo is die reeks net in het voordeel van Feyenoord verdeeld: zeven versus acht. In het eigen Gelredome was Vitesse de laatste seizoenen ook niet opgewassen tegen de Rotterdamse bezoekers. Daar won Feyenoord drie van de laatste zes duels, Vitesse twee. Het doelsaldo is vier tegen acht.

Een soort van bemoedigend feitje is dat als Feyenoord deze jaargang van de Eredivisie al zwaktes vertoont, die vooral uit zichtbaar zijn. Thuis liet de ploeg nog maar vier punten liggen, uit werd al vijf keer puntverlies geleden (tweemaal gelijk, drie nederlagen). En drie van die vijf tegenvallers vonden plaats in de laatste vier speelronden.

Vitesse bezig met bekerfinale

Vitesse zal achter na de recente 0-1 thuisnederlaag tegen Excelsior ook niet zoveel fiducie hebben in de thuisvorm. Overigens hebben de fans van Vitesse vooral de aanstaande bekerfinale in het hoofd, als hun club aantreedt tegen AZ.

Ricky van Wolfswinkel zal zich sowieso niet gaan vermoeien komende zondag, want de clubtopscorer is geschorst. Zijn plekje in de punt van de aanval wordt ingenomen door de Chinese international Yuning Zhang. De twintigjarige heeft tot nu toe slechts 336 competitieminuten gemaakt, waarin hij wel drie keer geel wist te pakken.

Wedden op Vitesse – Feyenoord

Voorspelling op de ontknoping van de Eredivisie doen? Winst van Vitesse noteert 4.70, gelijkspel @4.10 en een zege van Feyenoord @1.64 bij bookmaker 888Sport. We verwachten dat Vitesse zich niet maximaal kan opladen en Feyenoord wint met 0-2 (op 11.00) of 0-3 (op 15.00).

Back To Top