Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht

Eredivisie. Zondag om 14:30 uur is Vitesse in de Gelredome de gastheer van Feyenoord. Het is de 23e speelronde van de Nederlandse competitie en beide clubs lijken niet hoger meer te kunnen eindigen dan plek vier. Feyenoord bezet die positie nu met 39 punten en dat zijn er vijf meer dan Vitesse.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – Feyenoord

Zowel de Gelderlanders als de Zuid-Hollanders hebben in de vorige zes speelronden tien punten behaald. In het geval van Feyenoord was dat toch een ietwat magere oogst omdat de landskampioen alsmaar verderop raakte in de nu vergeefse jacht op titelprolongatie. Voor Vitesse is de huidige gang van zaken al met al best positief, want trainer Henk Fraser heeft zijn afscheid al aangekondigd, en het risico was aanwezig dat er dan een zinkend-schip-effect optrad.

Feyenoord zette vijf van de laatste zes confrontaties met de Arnhemse club om in winst en verloor eenmaal. In de Gelredome won Arnhem nog wel twee van de laatste zes bezoekjes van Feyenoord en ging het driemaal onderuit. Het doelsaldo over die zes partijen is 4-6, oftewel een gemiddelde van slechts anderhalf goal per macht.

Dat is, zeker in de Eredivisie, een opvallend laag aantal. En dat blijkt geen recente trend te zijn, want in liefst veertien van de vorige zestien thuiswedstrijden van Vitesse tegen deze opponent vielen er minder dan drie goals.

Meltdown bij achterstand

Echt machtig is Vitesse dit seizoen niet in eigen huis, waar de tien eerdere potjes veertien punten opleverden. Een opstekertje is dat wel vijf keer op rij niet is verloren in de Gelredome. Feyenoord is buiten eigen huis momenteel ook niet op dreef en haalde uit de zes vorige trips acht punten. Wel werd in die periode twaalf maal gescoord, het op een na beste aantal.

Beide teams hebben adequate cijfers wat betreft op 1-0 voorsprong komen en de winnende situatie behouden. Maar het gaat vreselijk mis zodra er er een keer een 0-1 achterstand op de borden verschijnt. Vitesse stond acht keer met die score achter en sleepte maar vier punten uit het vuur. En Feyenoord had bij hun vijf 0-1 achterstanden een totale meltdown. Het uiteindelijke resultaat was ook alle vijf keer een nederlaag, met maar liefst 1-10 als totaal doelsaldo. Daar zit toch iets behoorlijk mis bij de landskampioen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Vitesse – Feyenoord

Voetbal Toto. We tippen dat de trend van weinig goals zich doorzet. Minder dan drie goals noteert 1.90. Vitesse staat op 3.40, gelijkspel op 3.45 en winst van Feyenoord levert je 2.10 per ingezette euro op.

Eredivisie Nieuws

Back To Top