Ga naar hoofdinhoud
Vitesse – Feyenoord Eredivisie Dirk Kuyt VI Images

Eredivisie: Vitesse – Feyenoord. Zondag om 14:30 uur staan de elftallen van Vitesse en Feyenoord in de Gelredome klaar voor de aftrap. Nummer zes Vitesse heeft drie punten minder dan nummer drie Feyenoord en geniet een beter doelsaldo, dus het kan dit weekend in de Eredivisie over de gasten heen wippen.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016
Als we alleen de resultaten van de vorige zes speelronden in de competitie bekijken, dan acteren beide clubs in de grijze middenmoot. Feyenoord krabbelt weer op uit het enorm diepe wak van zeven nederlagen op rij en heeft uit de laatste zes competitieduels zeven punten gehaald (allemaal in de vorige drie duels). Vitesse haalde in diezelfde periode een puntje meer.

Zei Advocaat dan Kuijt in het centrum moest?

Aan beide kanten vonden er de afgelopen tijd wat veranderingen plaats in de technische staf. Zo raakte Vitesse in de winterstop trainer Peter Bosz kwijt, die zelf koos voor een avontuur in Israël. Feyenoord wilde de jonge trainer Giovanni van Bronckhorst de hand reiken en stelde Dick Advocaat aan als rechterhand. Wie weet gaf Advocaat het advies om aanvaller Dirk Kuijt weg te halen van de rechterflank en in het centrum te posteren.

Dirk Kuyt scoort

De 35-jarige stormram uit Katwijk voelt zich prima in die positie, vlak achter spits Michiel Kramer. Laatstgenoemde is niet al te beweeglijk, om het zacht uit te drukken, en dat verschaf Kuijt een grote zone om in rond te draven. Toeval of niet: hij heeft vier speelronden achter elkaar gescoord. “Nu zie je dat ik, sinds we zo spelen, elke wedstrijd honderdprocentkansen hebben gekregen om te scoren”, glundert de oude krijger.

Selectie Oranje

Overigens zijn Vitesse en Feyenoord bepaald geen hofleveranciers van het huidige Oranje. Alleen Kenneth Vermeer van Feyenoord werd opgeroepen in de voorselectie voor de aanstaande vriendschappelijke partijen, thuis tegen Frankrijk (25 maart) en uit tegen Engeland (29 maart).

En Feyenoorder Eljero Elia kan vermoedelijk een tijdje fluiten naar een oproep. Hij blijkt betrokken bij een gewelddadig incident in Rotterdam en is onderwerp van een politie-onderzoek.

ProgrammaEredivisie.nl – programma Feyenoord

Vitesse favoriet

Drie van de laatste zes onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door Feyenoord, Vitesse pakte eenmaal drie punten. In de Gelredome bleef het bij de vorige zes bezoekjes van de Rotterdammers ook tot een Gelderse zege en won Feyenoord tweemaal (totaal doelsaldo 3-7).

ProgrammaEredivisie.nl – programma Vitesse

Back To Top