Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie vrijdag Vitesse - FC Twente VI Images

Vitesse – FC Twente, Eredivisie. Morgen komen Vitesse en FC Twente het veld op voor hun ontmoeting in de Eredivisie. De Arnhemmers staan zesde, een plek waar ze zich best thuis zullen voelen, maar de Tukkers bungelen onderdaan op plek zestien.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Vitesse – FC Twente

De club uit Enschede hoopte een feestelijk jubileumjaar mee te maken. Vijftig jaar na de start van FC Twente, hangt het bestaan van de club echter aan een zijden draadje. Financiële malversaties, bestuurlijke wanorde en een algeheel gebrek aan administratieve transparantie hebben “De Trots van het Oosten” in de hoek gedrukt. Van trots is weinig meer over, nu de KNVB de proflicentie van FC Twente voorwaardelijk heeft afgenomen.

In de afgelopen jaren was dit affiche een interessante subtopper, nu wordt de interesse gewekt om andere redenen. Twente heeft punten nodig om uit de degradatiezone te geraken en dat is met de huidige deprimerende sfeer rondom De Grolsch Veste al lastig zat. Als in de winterstop Hakim Ziyech wordt verkocht, en dat is gezien zijn potentiële opbrengst waarschijnlijk en broodnodig, dan is het de vraag wie de kar moet trekken bij de Tukkers.

Medisch bulletin

Vitesse gaat deze match dus in als stevige favoriet, al zijn de Gelderlanders de afgelopen weken erg kwetsbaar. Er werden thuis verloren van AZ en PSV, terwijl uitpartijen tegen ADO en Heracles leidden tot een gelijkspel. Trainer Peter Bosz heeft in elk geval een bijna leeg lijstje met medische kwesties. Alleen Chelsea-huurling Nathan is absent.

Bij FC Twente is het medisch bulletin aanzienlijk langer. Keeper Nick Marsman is geschorst, terwijl Giorgios Katsikas en Robbert Schilder fysieke problemen hebben. Dat zijn overigens niet alle geblesseerden, maar wel de enige drie die dit seizoen al eredivisieminuten maakten. Resultaat van deze uitdunning van het aantal beschikbare krachten is dat er vermoedelijk een keeper en linksback in het veld zullen verschijnen, die ook nog geen minuten hebben gemaakt (met Joel Drommel en Jeroen van der Lely als grootste kanshebbers).

Balans herstellen

Vorig seizoen werd Vitesse geroemd als een van de meest offensieve en dartele ploegen in de Eredivisie. Zulke complimenten bleven de afgelopen weken uit, maar met Valeri Qazaishvili en de jonge Milot Rahica heeft “Vites” toch aardige creatievelingen in huis. Bij Twente zitten de problemen vooral achterin: geen team krijgt zoveel schoten per duel tegen te verwerken (16,1).

FC Twente deed het de afgelopen jaren prima in de Gelredome, met drie zeges en twee gelijke spel uit de vorige zes bezoekjes. Het moment lijkt gekomen voor Vitesse om die balans wat te herstellen.

programma FC Twente en programma Vitesse

Back To Top